Landingspagina’s

Een landingspagina is een specifieke webpagina die is ontworpen met als doel bezoekers te laten landen op die pagina nadat ze hebben geklikt op een advertentie, een zoekresultaat of een andere promotie. Het is meestal een op zichzelf staande pagina met één duidelijk doel: het genereren van conversies. Conversies kunnen verschillende acties zijn, zoals het invullen van een formulier, het aanvragen van meer informatie, het downloaden van een whitepaper, het inschrijven voor een nieuwsbrief, of zelfs het direct doen van een aankoop.

Kenmerken van een effectieve landingspagina zijn onder andere:

  1. Relevantie: De inhoud en boodschap van de landingspagina moeten nauw aansluiten bij de verwachtingen die zijn gecreëerd door de advertentie of promotie waarop de bezoeker heeft geklikt. Het moet een naadloze overgang zijn om de bezoeker betrokken te houden.
  2. Eenvoudig en duidelijk: Een landingspagina moet eenvoudig en duidelijk zijn in zijn ontwerp en boodschap. Het doel moet meteen duidelijk zijn, en er moeten geen afleidingen zijn die de bezoeker kunnen weerhouden om de gewenste actie te ondernemen.
  3. Call-to-Action (CTA): Een landingspagina moet een prominente en overtuigende call-to-action bevatten, zoals een knop of een formulier, die de bezoeker aanspoort om de gewenste actie te ondernemen. De CTA moet opvallen en aantrekkelijk zijn.
  4. Responsive design: Gezien het toenemende gebruik van mobiele apparaten is het belangrijk dat een landingspagina een responsive design heeft, zodat deze goed wordt weergegeven op verschillende schermformaten.
  5. Korte formulieren: Als er een formulier op de landingspagina staat, moeten de vereiste velden beperkt zijn om de drempel voor het invullen te verlagen.
  6. Unieke URL: Een landingspagina heeft meestal een unieke URL, zodat de prestaties ervan nauwkeurig kunnen worden bijgehouden, bijvoorbeeld met betrekking tot het aantal conversies en de bron van het verkeer.

Landingspagina’s worden vaak gebruikt in digitale marketingcampagnes om specifieke doelgroepen gericht aan te spreken en om de effectiviteit van advertenties en promoties te meten. Ze zijn ontworpen om conversies te maximaliseren en de bezoekers te begeleiden naar de volgende stap in het aankoopproces of de gewenste actie te ondernemen die aansluit bij de doelstellingen van de campagne.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.