Klikgedrag

Klikgedrag verwijst naar de actie van het klikken op links, knoppen, menu’s of andere interactieve elementen op een website, app of ander digitaal platform. Het meet het gedrag en de acties van gebruikers door te kijken naar welke elementen ze selecteren en waar ze op klikken tijdens hun interactie met de interface.

Klikgedrag is een belangrijk gegeven in het begrijpen van het gebruikersgedrag en de gebruikerservaring op een website of app. Door het analyseren van klikgedrag kunnen website-eigenaren en marketeers inzicht krijgen in hoe gebruikers navigeren, welke elementen hen aantrekken en welke mogelijkheden ze benutten.

Enkele aspecten en metingen van klikgedrag zijn onder meer:

  1. Klikfrequentie: Het aantal keren dat een specifiek element (zoals een link, knop of afbeelding) is aangeklikt.
  2. Klikpaden: De reeks van opeenvolgende klikken die een gebruiker maakt tijdens zijn interactie met de website of app, waardoor de route die ze volgen wordt gevisualiseerd.
  3. Heatmaps: Visuele weergaven van klikgedrag, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van kleuren om gebieden te markeren waarop veel wordt geklikt. Dit kan helpen bij het identificeren van populaire of aantrekkelijke delen van de interface.
  4. Klik-through rates (CTR): Het percentage gebruikers dat daadwerkelijk op een bepaalde link of knop klikt in vergelijking met het totale aantal bezoeken of weergaven. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de effectiviteit van call-to-action-buttons te meten.

Door klikgedrag te analyseren, kunnen website-eigenaren inzicht krijgen in het gedrag van gebruikers, de bruikbaarheid van de interface evalueren en eventuele pijnpunten of optimalisatiekansen identificeren. Deze inzichten kunnen worden gebruikt om de gebruikerservaring te verbeteren, conversies te verhogen en de prestaties van de website of app te optimaliseren.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.