Conversieratio

De conversieratio is een belangrijke prestatie-indicator binnen online marketing en verwijst naar het percentage bezoekers van een website of online platform dat een gewenste actie onderneemt, zoals het maken van een aankoop, het invullen van een formulier, het inschrijven voor een nieuwsbrief, het downloaden van een whitepaper, enzovoort.

De formule voor het berekenen van de conversieratio is:

Conversieratio = (Aantal conversies / Aantal bezoekers) * 100%

Bijvoorbeeld, als een website 1000 bezoekers heeft en 50 van hen doen een aankoop, dan is de conversieratio:

(50 / 1000) * 100% = 5%

Een hogere conversieratio geeft aan dat een groter percentage van de bezoekers van de website de gewenste actie heeft ondernomen, wat vaak wordt beschouwd als een positieve indicator voor de effectiviteit van de website of marketingcampagnes.

Het meten van de conversieratio is van cruciaal belang om het succes van marketinginspanningen te evalueren en te optimaliseren. Een hogere conversieratio kan worden bereikt door de gebruikerservaring te verbeteren, betere call-to-action-buttons te implementeren, gerichte en relevante content aan te bieden en andere optimalisatiestrategieën toe te passen.

Het is belangrijk op te merken dat de gewenste actie kan variëren afhankelijk van de doelstellingen van de website of campagne. Een conversie kan bijvoorbeeld een verkoop zijn voor een e-commerce website, een inschrijving voor een nieuwsbrief, een lead voor een dienstverlener of een download voor een contentaanbieder. Daarom moet de conversieratio altijd worden geëvalueerd in de context van de specifieke doelen van de website of campagne.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.