Neem contact op

Conversie

INOMA

Binnen online marketing verwijst een conversie naar een gewenste actie die een bezoeker uitvoert op een website of online platform. Het kan bijvoorbeeld gaan om het maken van een aankoop, het invullen van een formulier, het inschrijven voor een nieuwsbrief, het downloaden van een whitepaper, het voltooien van een enquête, het delen van inhoud op sociale media, enzovoort.

Conversies zijn belangrijk omdat ze aangeven dat een bezoeker een specifieke actie heeft ondernomen die overeenkomt met het doel van de website of marketingcampagne. Ze kunnen dienen als meetbare doelstellingen om het succes van een marketingstrategie te evalueren en te optimaliseren.

Het meten en analyseren van conversies is van cruciaal belang voor marketeers om inzicht te krijgen in de effectiviteit van hun campagnes en om te begrijpen hoe bezoekers interageren met hun website. Dit stelt hen in staat om aanpassingen te maken om de conversieratio te verbeteren, wat leidt tot een hoger rendement op de investering in marketinginspanningen.

Conversies van websites en webshops kun je bijvoorbeeld meetbaar maken in Google Analytics (GA4). Op basis van de data kun je een website/webshop of marketingcampagne verder verbeteren. Dit noem je conversie-optimalisatie.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
Team foto