Neem contact op

Conversie-optimalisatie

INOMA

Conversie-optimalisatie, ook wel bekend als CRO (Conversion Rate Optimization), is het proces van het verbeteren van de conversieratio van een website, landingspagina, advertentie of een ander online platform. Het doel van conversie-optimalisatie is om het aantal bezoekers dat de gewenste actie onderneemt (zoals een aankoop doen, een formulier invullen, zich abonneren, etc.) te verhogen.

Bij conversie-optimalisatie draait het om het begrijpen van het gedrag en de behoeften van de gebruikers en het nemen van maatregelen om de gebruikerservaring te verbeteren en obstakels te verwijderen die de conversie kunnen belemmeren. Het proces omvat vaak het analyseren van gegevens, zoals website-analyse, klikgedrag, gebruikersfeedback en A/B-testen.

Enkele veelvoorkomende technieken en aspecten van conversie-optimalisatie zijn:

  1. Gebruikerservaring (UX): Het verbeteren van de algemene gebruikerservaring door de navigatie te vereenvoudigen, de inhoud te optimaliseren, de laadtijd te verminderen en de site responsief en gebruiksvriendelijk te maken.
  2. Call-to-Action (CTA): Het optimaliseren van de CTA-knoppen, formulieren en andere elementen die bezoekers aanmoedigen om de gewenste actie te ondernemen, bijvoorbeeld door ze duidelijk en aantrekkelijk te maken.
  3. A/B-testen: Het vergelijken van twee of meer varianten van een pagina, waarbij één element wordt gewijzigd, om te bepalen welke variant de beste conversieresultaten oplevert. Dit kan betrekking hebben op het testen van verschillende koppen, afbeeldingen, kleurenschema’s, lay-outs, etc.
  4. Analyse en tracking: Het gebruik van tools zoals Google Analytics om het gedrag van gebruikers op de website te analyseren, zoals de paginaweergaven, bouncepercentage, doorklikpercentages, enzovoort. Hierdoor kunnen zwakke punten worden geïdentificeerd en verbeteringskansen worden vastgesteld.

Conversie-optimalisatie is een continu proces dat gericht is op het verbeteren van de prestaties van een website of online platform, het verhogen van de conversieratio en het maximaliseren van de resultaten van marketinginspanningen.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team