Neem contact op

Call to action (CTA)

INOMA

Een call to action (CTA) is een specifieke uitnodiging of instructie aan gebruikers of bezoekers van een website, advertentie of ander marketingmateriaal om een bepaalde actie te ondernemen. Het is bedoeld om de aandacht van de gebruiker te trekken en hen aan te moedigen om direct te handelen. Een CTA kan worden weergegeven als een knop, link, zin of afbeelding die de gewenste actie benadrukt.

Een effectieve CTA moet duidelijk en beknopt zijn, de voordelen van de actie benadrukken en een gevoel van urgentie of waarde creëren. Het moet de gebruiker aansporen om onmiddellijk actie te ondernemen en het gewenste resultaat te bereiken, zoals het invullen van een formulier, het voltooien van een aankoop of het klikken op een link.

Het ontwerpen van een goede CTA vereist begrip van de doelgroep, de marketingdoelstellingen en de context waarin deze wordt weergegeven. Het is belangrijk om de CTA op strategische plaatsen te positioneren, zoals opvallend op een websitepagina, in een e-mailhandtekening of als onderdeel van een advertentie, om de conversieratio te verhogen en gebruikers te leiden naar de gewenste actie.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
Online branding en zichtbaarheid INOMA