Bait-and-switch

Wat is een bait-and-switch?

Een bait-and-switch is een marketingtactiek waarbij een verkoper consumenten lokt met een aantrekkelijk aanbod (de “bait”), om hen vervolgens te proberen over te halen tot de aankoop van een ander product of dienst (de “switch”). Deze tactiek is vaak misleidend en heeft tot doel om consumenten te laten geloven dat ze een gunstige deal krijgen, terwijl de verkoper eigenlijk van plan is om een duurder of minder aantrekkelijk product te verkopen.

Een voorbeeld van een bait-and-switch is wanneer een advertentie een product promoot tegen een lage prijs, maar bij aankomst in de winkel blijkt dat het product niet beschikbaar is of dat de prijs niet geldig is. Vervolgens probeert de verkoper de consument te overtuigen om een ander, vaak duurder product te kopen.

Deze tactiek kan leiden tot wantrouwen en ontevredenheid bij consumenten, en kan een negatieve invloed hebben op de reputatie van het bedrijf. Daarom is het van essentieel belang voor bedrijven om eerlijk en transparant te zijn in hun marketingpraktijken en om consumenten niet te misleiden met valse beloften of lokkertjes.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.