Algemene verordening gegevensbescherming

Wat is algemene verordening gegevensbescherming?

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een Europese wet die regels vaststelt met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens en het beschermen van de privacy van jouw als persoon. Deze wet legt strikte richtlijnen op aan organisaties met betrekking tot het verzamelen, gebruiken en bewaren van persoonlijke gegevens van consumenten.

In de praktijk betekent dit dat organisaties, inclusief marketingbedrijven, moeten voldoen aan bepaalde voorschriften om de privacy van individuen te waarborgen. Bijvoorbeeld, bij het verzamelen van persoonsgegevens zoals namen, adressen of e-mailadressen, moeten organisaties duidelijke toestemming verkrijgen van de betrokkenen. Ze moeten ook transparant zijn over hoe deze gegevens worden gebruikt en moeten adequate beveiligingsmaatregelen implementeren om de gegevens te beschermen tegen verlies, diefstal of ongeoorloofde toegang.

Voor marketeers betekent naleving van de AVG dat ze zorgvuldig moeten omgaan met de gegevens die ze verzamelen en gebruiken voor marketingcampagnes. Ze moeten ervoor zorgen dat ze alleen relevante gegevens verzamelen die nodig zijn voor specifieke marketingdoeleinden, en dat ze deze gegevens niet langer bewaren dan nodig is. Bovendien moeten ze ervoor zorgen dat alle marketingcommunicatie voldoet aan de vereisten van de AVG, zoals het bieden van opties voor gegevensbeheer en het respecteren van de privacyvoorkeuren van individuen.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.