Neem contact op

MVO

INOMA

Waar staat MVO voor?

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in marketing verwijst naar het streven van bedrijven om niet alleen winst te maken, maar ook rekening te houden met sociale en milieuaspecten in hun bedrijfsvoering. Dit betekent dat bedrijven proactief streven naar positieve impact op de maatschappij en het milieu, naast het nastreven van financiële doelen.

Een voorbeeld van MVO in marketing is wanneer een bedrijf ervoor kiest om producten te produceren met behulp van duurzame materialen en productieprocessen, om zo de ecologische voetafdruk te verminderen. Dit kan betekenen dat ze gebruik maken van gerecyclede materialen, energie-efficiënte productiemethoden implementeren of investeren in hernieuwbare energiebronnen.

Een ander aspect van MVO in marketing is het stimuleren van ethisch verantwoord gedrag in de toeleveringsketen. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat bedrijven ervoor zorgen dat hun leveranciers eerlijke lonen betalen en veilige werkomstandigheden bieden, om zo sociale rechtvaardigheid te bevorderen.

Bedrijven kunnen MVO ook integreren in hun marketingstrategieën door transparant te communiceren over hun duurzaamheidsinspanningen en sociale initiatieven. Dit kan gebeuren via reclamecampagnes, verpakkingen of bedrijfswebsites, waarbij consumenten worden geïnformeerd over de positieve impact die het bedrijf probeert te creëren.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team