E-mail funnel

Een e-mail funnel, ook wel bekend als een marketing funnel of verkoopfunnel, is een reeks geautomatiseerde e-mails die zijn ontworpen om potentiële klanten door verschillende stadia van het aankoopproces te leiden en hen uiteindelijk te converteren tot betalende klanten. Het doel van een e-mail funnel is om de betrokkenheid van de leads te vergroten, hen te voorzien van waardevolle informatie en hen te stimuleren om een aankoop te doen.

Een e-mail funnel bestaat meestal uit verschillende fasen:

  1. Bewustwordingsfase: In deze fase worden leads geïntroduceerd aan jouw merk, producten of diensten. Het doel is om interesse te wekken en hen bewust te maken van wat je te bieden hebt. Dit kan gebeuren via een welkomstmail of een reeks informatieve e-mails die waarde bieden zonder directe verkoop te promoten.
  2. Overwegingsfase: Zodra leads zich bewust zijn van jouw aanbod, worden ze naar de overwegingsfase geleid. Hier ontvangen ze meer gedetailleerde informatie over jouw producten of diensten en worden eventuele bezwaren of twijfels aangepakt. Het doel is om hen te overtuigen van de voordelen van wat je aanbiedt en hen te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.
  3. Beslissingsfase: In deze fase worden leads aangemoedigd om actie te ondernemen en tot aankoop over te gaan. Dit kan worden bereikt door middel van doelgerichte e-mails met speciale aanbiedingen, kortingsbonnen, beperkte tijd deals of andere stimulansen die een gevoel van urgentie creëren.
  4. Nabewerkingsfase: Nadat een lead een aankoop heeft gedaan, gaat de funnel vaak door met een nabewerkingsfase. Hier worden klanten bedankt voor hun aankoop, ontvangen ze bevestigingsmails en worden ze uitgenodigd om feedback te geven of zich te abonneren op toekomstige updates en aanbiedingen.

Een e-mail funnel maakt gebruik van geautomatiseerde e-mails, die worden verzonden op basis van specifieke triggers of acties van de lead, zoals het inschrijven op een nieuwsbrief, het downloaden van een whitepaper of het toevoegen van een product aan hun winkelwagen. Hierdoor kunnen marketeers een gepersonaliseerde en gerichte benadering toepassen om leads te koesteren en hen door het aankoopproces te begeleiden. Het gebruik van e-mail funnels kan helpen om conversies te verhogen, de betrokkenheid te vergroten en de klantrelaties te versterken.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.