Neem contact op

Bestaansrecht

INOMA

Wat is bestaansrecht in marketing?

Bestaansrecht in marketing verwijst naar de reden waarom een bedrijf, product of merk bestaat en waarom het relevant is voor consumenten. Het draait om de unieke waarde die het biedt aan zijn doelgroep en waarom consumenten ervoor kiezen om hun geld uit te geven aan dat specifieke product of merk.

Een voorbeeld hiervan is wanneer consumenten een specifiek fastfoodrestaurant kiezen vanwege het brede assortiment aan betaalbaar en smakelijk eten, evenals de snelle en gemakkelijke bereikbaarheid ervan.

Het bestaansrecht van een bedrijf, product of merk wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals productkwaliteit, prijs, merkreputatie, marketingstrategieën en mate van klanttevredenheid.

Voor een bedrijf is het essentieel om een sterk bestaansrecht te hebben om succesvol te zijn in een concurrerende markt. Dit betekent dat het bedrijf duidelijk moet communiceren waarom het anders en beter is dan zijn concurrenten en waarom consumenten voor hen moeten kiezen.

In zakelijke termen is het bestaansrecht van een bedrijf de basis van zijn marketingstrategieën en positionering op de markt. Het vormt de kern van de boodschap die wordt gecommuniceerd naar consumenten en bepaalt hoe het bedrijf zich onderscheidt van concurrenten en waarde toevoegt aan het leven van zijn klanten.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team