Baseline

Wat is een baseline?

Een baseline in marketing is een korte zin of slogan die de essentie van een merk of product samenvat. Het wordt gebruikt om de kernboodschap van het bedrijf te communiceren en de merkidentiteit te versterken. Deze zin wordt vaak gebruikt in advertenties, op verpakkingen en op de website van een bedrijf om consumenten te helpen begrijpen waar het merk voor staat.

Een baseline is bedoeld om de waarden en beloften van het merk weer te geven. Bijvoorbeeld, een bedrijf dat biologische producten verkoopt, kan als baseline hebben “Natuurlijke Keuze”, om te benadrukken dat hun producten natuurlijk en gezond zijn.

Baselines helpen consumenten om een emotionele band met het merk op te bouwen. Stel je voor dat je een kledingmerk ziet met de baseline “Be Your Best Self”. Dit kan je inspireren om je zelfverzekerd en positief te voelen wanneer je hun kleding draagt, wat resulteert in een positieve associatie met het merk.

In marketing is een goede baseline essentieel omdat het de identiteit van het merk versterkt en het gemakkelijker maakt voor consumenten om het te herkennen en zich ermee te identificeren. Het moet duidelijk, beknopt en memorabel zijn, zodat het blijft hangen in de hoofden van consumenten, zelfs nadat ze de advertentie hebben gezien of het product hebben gekocht.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.