Neem contact op

Affiliatenetwerk

INOMA

Een affiliatenetwerk is als een digitaal samenwerkingssysteem voor bedrijven die hun producten willen promoten. Stel je voor dat je een online winkel hebt en je wilt meer mensen bereiken om je producten te verkopen. Het affiliatenetwerk fungeert als een soort tussenpersoon tussen het bedrijf en individuen, die affiliates worden genoemd.

Bedrijven sluiten zich aan bij een affiliatenetwerk en stellen hun producten beschikbaar voor affiliates om te promoten. Affiliates zijn individuen met bijvoorbeeld een blog, een YouTube-kanaal of een sociale media-account. Als een affiliate ervoor kiest om het product van een bedrijf te promoten en iemand anders klikt op de affiliate-link en het product koopt, verdient de affiliate een commissie. Deze commissie is meestal een klein percentage van de verkoopprijs.

Het affiliatenetwerk volgt alle transacties en zorgt ervoor dat de commissies correct worden toegekend en uitbetaald aan de betrokken affiliates. Op deze manier profiteren bedrijven van extra promotie zonder veel moeite te hoeven doen, en affiliates verdienen geld door producten van anderen aan te bevelen. Het affiliatenetwerk fungeert dus als een efficiënte en eerlijke tussenpersoon in de wereld van online marketing.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team