Neem contact op

Affiliatenetwerk

INOMA

Wat is een affiliatenetwerk?

Affiliatenetwerk verwijst naar een platform dat fungeert als tussenpersoon tussen adverteerders en affiliates (ook wel publishers genoemd) in een affiliatieprogramma. Het biedt een centrale locatie waar adverteerders hun producten of diensten kunnen promoten en affiliates deze kunnen promoten in ruil voor commissies voor elke succesvolle verkoop, lead of actie die ze genereren.

Zodra je je hebt aangemeld bij het affiliatenetwerk, kun je je producten of diensten uploaden naar het platform en de voorwaarden voor het affiliatieprogramma vaststellen, zoals de hoogte van de commissie die je bereid bent te betalen voor elke verkoop die wordt gegenereerd door een affiliate. Dit kan bijvoorbeeld een commissie van 10% zijn voor elke verkochte sportbroek.

Aan de andere kant zijn er affiliates, zoals websites, blogs of influencers, die zich ook aansluiten bij het affiliatenetwerk. Deze affiliates hebben een publiek dat geïnteresseerd is in sport en kunnen ervoor kiezen om jouw producten of diensten te promoten aan hun volgers. Ze plaatsen speciale affiliatelinks op hun platform, die worden verstrekt door het affiliatenetwerk.

Wanneer een bezoeker van de website van de affiliate op de affiliatelink klikt en vervolgens een aankoop doet op jouw website, registreert het affiliatenetwerk deze transactie. Op basis van de vooraf ingestelde voorwaarden, berekent het affiliatenetwerk de commissie die de affiliate verdient voor het genereren van de verkoop. Deze commissie wordt vervolgens betaald aan de affiliate door het affiliatenetwerk.Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team