Affiliate marketing

Affiliate marketing is een populaire online marketingstrategie waarbij bedrijven of adverteerders individuen of affiliates belonen voor het promoten van hun producten of diensten en het aantrekken van klanten om een aankoop te doen. Het is een prestatiegericht model, wat betekent dat affiliates alleen een commissie verdienen wanneer hun promotie-inspanningen leiden tot een succesvolle verkoop, lead of actie, afhankelijk van de specifieke voorwaarden van het affiliate programma.

De belangrijkste spelers in affiliate marketing zijn:

  1. Adverteerder/Merchant: Het bedrijf of de onderneming die het product of de dienst bezit die wordt gepromoot. Ze stellen een affiliate programma op en bieden commissies of beloningen aan affiliates voor het aantrekken van gewenste acties.
  2. Affiliate/Uitgever: De persoon of entiteit (zoals een website, blogger, social media-influencer of content creator) die de producten of diensten van de adverteerder promoot aan hun publiek.
  3. Consument/Klant: De persoon die op de unieke affiliate-link of trackingcode klikt en een aankoop doet of de gewenste actie voltooit op de website van de adverteerder.

Hier is hoe het typische affiliate marketingproces werkt:

  1. De affiliate sluit zich aan bij het affiliate programma van de adverteerder en ontvangt een unieke affiliate-link of trackingcode.
  2. De affiliate promoot de producten of diensten van de adverteerder via verschillende marketingkanalen, zoals websites, blogs, sociale media, e-mailmarketing en meer.
  3. Wanneer een potentiële klant op de unieke link van de affiliate klikt en een aankoop doet of de gewenste actie uitvoert (zoals zich aanmelden voor een nieuwsbrief of een formulier invullen), registreert de trackingcode deze activiteit.
  4. Het tracking systeem van het affiliate programma schrijft de verkoop of actie toe aan de specifieke affiliate, waardoor de adverteerder de verschuldigde commissie kan berekenen.
  5. De affiliate ontvangt een commissie of een vooraf bepaalde beloning op basis van de afgesproken voorwaarden van het affiliate programma.

Affiliate marketing is een populaire manier geworden voor bedrijven om hun verkoop en merkbekendheid te vergroten, terwijl affiliates passief inkomen kunnen verdienen door producten of diensten te promoten waar ze in geloven. Het wordt beschouwd als een win-winsituatie voor beide partijen: adverteerders krijgen toegang tot een breder publiek en affiliates verdienen commissies zonder zelf producten te hoeven maken of klantenondersteuning te bieden.INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.