Kennismaken

Blijvend resultaat

Conversie optimalisatie

Wat is het doel van jouw website of webshop? Een aankoop doen, offerteaanvraag, een belletje of misschien een e-book-download? Wat het ook is, bij INOMA richten we de website op een slimme manier in. Hierdoor krijg je meer conversies, dus meer resultaat.

INOMA
Blijvend resultaat conversie optimalisatie
Doel van je pagina converise optimalisatie

Doel van een pagina

Voordat we aan de slag gaan, willen wij eerst weten wat het doel is van de pagina’s. Een pagina met als hoofddoel een product verkopen ziet er heel anders uit dan een informatieve pagina met als doel vertrouwen winnen van de klant. Het is daarom van belang dat alle pagina’s van de website goed geanalyseerd worden en het doel per pagina helder is.

Contact opnemen
Customer journey conversie optimalisatie

Customer journey

Met een helder doel kunnen we aan de slag. We zorgen dat het voor de klant fijn is om op jouw website te zijn en dat de klant de weg gaat afleggen die wij bedacht hebben. Dit noemen we de ‘customer journey’. Tijdens deze ‘journey’ willen we de klant zo triggeren dat hij uiteindelijk over zal gaan tot aankoop, het downloaden van jouw e-book, of het invullen van het contactformulier.

Contact opnemen
INOMA
Verschillende aspecten conversie optimalisatie

Verschillende aspecten

Naast customer journey zijn er nog een aantal aspecten die bij conversieoptimalisatie komen kijken. Hierbij kan je denken aan kliks en gebruiksvriendelijkheid. Hieronder leggen we uit wat er met deze begrippen wordt bedoeld.

Contact opnemen
INOMA

Gebruiksvriendelijkheid

Er zijn verschillende aspecten die jouw site gebruiksvriendelijk maken. Denk aan de juist communicatie, knoppen, formulier en de uitstraling. Het is namelijk van belang dat je relevante informatie deelt die je klant snapt. Hierdoor zal hij langer blijven hangen op je site. Ook knoppen en formulieren zorgen ervoor dat je je klant aanzet tot actie. Deze sturen je klant namelijk naar de webshop, het contactformulier of het e-book. Als laatste is het design van website erg belangrijk. De kleur, de grootte en het lettertype zijn voor klanten onbewuste triggers om wel of niet op een site te blijven of op een knop te klikken.

INOMA
Quote HAVA Houtbouw

HAVA Houtbouw

Bij INOMA weten ze waarmee ze bezig zijn en kunnen daarom ook wel eens (ten goede) eigenwijs zijn.

Zij gingen je voor

Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team