Gratis SEO scan

Van gemiddeld 2,5 naar 11,6 leads per dag in slechts 6 maanden

INOMA
icon bullseye

+5%

Toename in kwalitatieve aanvragen

+40%

Aantal gebruikers

icon heart

+250%

Organische top 3 posities

Probleemstelling

HAVA was niet geheel ontevreden over de oude situatie. Er kwamen relatief goede leads binnen, al mocht het aantal leads wel wat toenemen. En de vormgeving was niet meer van deze tijd. Daarin schuilde voor ons een mooie uitdaging. Een klant die in de basis tevreden is écht blij zien te maken.

Analyse

Uit het analyseren van Google Search Console, Google Analytics, interviews met de medewerkers en een marktonderzoek kwamen een aantal punten naar voren. Ten eerste was de techniek van de website sterk verouderd. De interne linkstructuur was niet op orde, veel irrelevante pagina’s die teveel focus kregen en het design gaf geen goede weergave van het bedrijf. Binnen de website kwamen we een flink aantal pagina’s tegen die met elkaar concurreerde doordat er teveel content stond wat op elkaar leek. Het laatste punt was dat de website teveel focust op producten. Het ontbrak aan mooie projecten en inspiratiefoto’s.

Oplossing

De nieuwe website hebben we ingericht met een focus op ‘hout’ en ‘op maat’. De klant heeft nieuwe, professionele foto’s laten schieten en de vormgeving is compleet op de schop gegaan. Het doel wat we wilde behalen: een inspiratievolle website. Inspiratie leidt namelijk tot actie. Grote projecten tonen om ook grote projecten aan te trekken. Inmiddels kunnen we zeggen dat 7 op de 10 aanvragen serieus zijn. Een absoluut top resultaat.

Nieuwe website

Website HAVA Houtbouw

Door de nieuwe navigatiestructuur komt de focus van HAVA Houtbouw goed naar voren. Het is vanaf het eerste moment duidelijk dat het om kwalitatieve, op maat gemaakte houtbouw projecten gaat en je kan als bezoeker altijd een kijkje nemen op de inspiratiepagina. Op iedere pagina hebben wij het de bezoeker zo gemakkelijk mogelijk gemaakt om over te gaan tot een actie. Zowel op desktop als mobiel heeft de klant voldoende opties om contact op te nemen. Nieuwe foto’s gecomplementeerd met nieuwe teksten maken deze website uitermate effectief.

Content creatie en SEO

Socials HAVA Houtbouw

Content creatie staat bij HAVA Houtbouw centraal. Het schrijven van landingspagina’s, nieuwe hoofdmenu pagina’s, meedenken voor social posts en het meedenken voor nieuwe foto’s. Door te bloggen en linkbuilding zijn we bezig om de posities van de belangrijkste zoektermen te verbeteren. Daarnaast hebben we inmiddels Pinterest opgepakt wat goed is voor meer dan 25 conversies per maand.

INOMA
Quote HAVA Houtbouw

HAVA Houtbouw

Bij INOMA weten ze waarmee ze bezig zijn en kunnen daarom ook wel eens (ten goede) eigenwijs zijn.

Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
Online branding en zichtbaarheid INOMA