Neem contact op

Nieuwe website, eigen fotografie en slimme zoekwoorden

Klant

Doornekamp Motorsport

INOMA
icon bullseye

+88,93%

Sessies met engagement

+226%

Van 1400 naar 3166 organische termen

icon heart

+520,97%

Gemeten conversies

Probleemstelling

Doornekamp Motorsport is de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot één van de grootste motorzaken van de gehele Benelux. Hun website liet dit niet zien. De verouderde techniek liet het niet makkelijk toe updates door te voeren, er was geen eigen beeldbank en de vindbaarheid begon langzaam terug te lopen.

Analyse

Eigen fotografie moest Doornekamp Motorsport meer identiteit geven. Geen anonieme stockfoto’s, maar beeld van de prachtige motorfietsen en beeld van het team die vol passie bezig is. Daarnaast was het design zwaar verouderd. Kleine fonts verlaagde de leesbaarheid, veel gebroken interne links en de techniek voldeed niet meer aan de eisen die zoekmachines anno 2021/2022 aan een site stellen. Als laatste moesten de motorfietsen beter uit de verf komen. Informatie moet duidelijk zijn opgedeeld en de bezoeker moet het zo makkelijk mogelijk worden gemaakt om contact op te nemen.

Oplossing

In deze site staan twee peilers centraal. De eerste is de vindbaarheid. In het mega menu hebben we links opgenomen die naar filters gaan van de motormerken. Onder ieder filter staat een geoptimaliseerde tekst voor dat specifieke merk om de motorfietsen op de juiste plekken in de zoekmachines omhoog te laten komen. De tweede peiler is gebruiksvriendelijkheid. We hebben gekozen voor een duidelijk en groot lettertype, een sterk contrast tussen kleuren en grote foto’s.

Maatwerk website

Doornekamp Motorsport maatwerk website

Al 20 jaar lang levert Doornekamp Motorsport kwalitatieve motorfietsen. Naast verkoop kun je hier ook terecht voor financiering, onderhoud, reparatie en verhuur. Met een prachtig mega menu brengen we de verschillende merken onder de aandacht. Een compact maar duidelijk hoofdmenu zorgt ervoor dat de bezoeker gemakkelijk door de site kan navigeren. De knop rechtsboven verandert per pagina, om in te spelen op de behoefte van de bezoeker, per unieke pagina. Alle schuine hoekjes zorgen voor een website die écht uniek is.

Duidelijke filters

Doornekamp Motorsport filters

Als je meer dan 400 motoren aanbiedt, heb je een duidelijke filter nodig. In het filter zijn een aantal slimmigheden doorgevoerd. Allereerst kun je nooit een ‘type’ kiezen zonder eerst het ‘merk’ gekozen te hebben. Daarnaast zijn de verschillende type motorfietsen gecombineerd, zodat je een overzichtelijke dropdown behoud. Daarnaast is uit interviews gebleken wat de belangrijke en minder belangrijke filters zijn. Zo hebben we besloten ‘prijs’, ‘bouwjaar’ en ‘maandprijs’ te verbergen om snel filteren mogelijk te maken.

INOMA
Quote Doornekamp Motorsport

Doornekamp Motorsport

INOMA heeft ons professioneel geholpen. We zijn super blij met het de fotografie, het ontwerp en de website.

Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
Team foto