Gratis SEO scan

Van geen tot 1 nieuwsbrief per week en +20% social groei

INOMA

+ 22%

Impressies op Pinterest

+ 20%

Organische volgergroei op Instagram

21,1%

Gemiddelde open rate voor nieuwsbrieven

Probleemstelling

De social media kanalen van Cascando stonden al voor langere tijd op een laag pitje en ook de nieuwsbrieven waren stil komen te staan. Oftewel: er werd niet voldoende gewerkt aan de online zichtbaarheid, waardoor er ook weinig aan branding, bereik en engagement gewerkt. Dit leidde ertoe dat de website bezoekers ook terugliepen.

Analyse

Na een analyse van de socials en van de nieuwsbrieven, kwamen we er al snel achter dat er veel potentie was, maar dat er door inactiviteit vrijwel niks mee werd gedaan. De e-maillijsten waren goed gevuld en bijgehouden, echter werden er alleen op spontane momenten een nieuwsbrief verstuurd en was dit vaak in de vorm van een nieuwtje, bijvoorbeeld nieuwe prijslijsten. Op social media werd al ongeveer 6 maanden vrijwel niks meer gepost, terwijl ze prachtige foto’s en verhalen hebben.

Oplossing

De conclusie was dan ook heel simpel: een social media strategie maken en weer consistent gaan posten op social media. Voor de nieuwsbrieven gelde hetzelfde. Een plan van aanpak maken met relevante thema’s, dit bespreken met de klant en van start gaan met het consistent uitsturen van de nieuwsbrieven. Met deze oplossing hebben we de online zichtbaarheid van het bedrijf, maar ook de website bezoekers enorm verbeterd.

Active Campaign

Cascando website

Voor de nieuwsbrieven introduceerde we het programma Active Campaign, ook met het oogpunt op een stukje e-mail automation die we hebben geïmplementeerd voor de klant. Samen met het team van Cascando organiseerde we een brainstorm om nieuwsbrief thema’s te bedenken. Vervolgens creëerde we een nieuwsbrief layout die goed aansluit op de huisstijl van Cascando. Tegenwoordig komen we twee keer in de maand samen met de klant om de nieuwsbrieven voor de komende weken of maand te maken. De nieuwsbrieven staan op plek #3 in Google Analytics van alle website gebruikers.

Social media content

Cascando socials

Consitent posten is enorm belangrijk op social media, maar zonder een social media strategie kom je nergens. Dit was dan ook stap #1. Vervolgens koppelden we alle social kanalen van Cascando aan onze planningstool Sked en begonnen we met het inplannen van de maandelijkse content. De social content hangt samen met de nieuwsbrief thema’s, waardoor de online strategie in één lijn ligt. Pinterest staat op plek #4 in Google Analytics van alle website gebruikers.

INOMA
Quote Cascando

Cascando

Bij Inoma weten ze van aanpakken! Zeer gedreven, weten waar het om draait. Goede communicatie en afspraak is afspraak, kort gezegd een super fijne samenwerking!

Mis niks!

INOMA
INOMA team