Terug naar het overzicht

Social in de decembermaand: tips voor een feestelijke Social Media  

December is de maand van gezelligheid en samenzijn. We genieten van speciale momenten met vrienden en familie om liefde en dankbaarheid te vieren. Tijdens deze feestelijke periode spelen social media-platforms zoals Facebook, Instagram, Twitter en TikTok een belangrijke rol. Ze helpen ons om, zelfs als we fysiek ver van elkaar zijn, dichterbij te komen en feestelijke momenten vast te leggen en te delen met onze dierbaren. Maak jouw social media ook wat feestelijker deze decembermaand. In deze blog verkennen we hoe je social media kunt gebruiken om het meeste uit de feestdagen te halen.

Een feestelijk account voor december

Je kunt je social media-feeds en -profielen op verschillende manieren feestelijk maken tijdens de decembermaand: 

 • Verander je profielfoto en omslagfoto lekker feestelijks. Denk bijvoorbeeld aan 5 december met lekkere pepernootjes op de achtergrond, 1e kerstdag met een kerstverlichting, kersttakken of een grappige kerstmuts. Met oud & nieuw kun je voor een achtergrond met vuurwerk of champagne kiezen. Deze kleine aanpassingen geven direct een feestelijk tintje voor december. 
 • Gebruik hashtags in je post die te maken hebben met de feestdagen in december. Denk aan  #kerstmis, #hanukkah, #nieuwjaar, #feestdagen of #winterpret. 
 • Creëer een feestelijke hoogtepunt. Op Instagram kun je hoogtepunten maken voor jouw profiel. Maak bijvoorbeeld een speciaal hoogtepunt met alle highlights van jouw december, zoals kerstversiering, mooi verpakte cadeaus of heerlijke feestmaaltijden.  
 • Moedig interactie aan. Stel vragen in je berichten en moedig je volgers aan om eigen feestelijkheden, tradities en foto’s te delen. Dit kan leiden tot leuke gesprekken en het opbouwen van een gemeenschap. Dit heeft niet alleen effect voor je social media in de decembermaand, maar ook erna! 

Feestelijke hashtags en captions 

Maak je eigen social media lekker feestelijk voor december! Bedenk leuke posts en gebruik de juiste vrolijke hashtags erbij. Geen idee welke feestelijke hashtags voor december jij het beste kunt gebruiken? Natuurlijk hebben wij een lijstje feestelijke hashtags voor de decembermaand voor jou, populaire feestelijke hashtags voor december zijn bijvoorbeeld: 

#Kerst #Kerstmis #Hanukkah #Nieuwjaar #Feestdagen #Winterpret #Familietijd #Gezelligheid #Kerstcadeaus #Feestseizoen #Kerstdagen #Kerstavond #Foutekersttrui #Feestdagen #Eerstekerstdag #VrolijkKerstfeest #Feestelijkesfeer #Kerstverlichting #Kerstgezelligheid #Nieuwbegin #Kersttradities #Winterwonderland #Sneeuwengelmaken 

Naast feestelijke hashtags voor december geven we je graag wat suggesties voor feestelijke bijschriften:  

 • “Vier de magie van #kerstmis met ons!” 
 • “Een stralend #hanukkah gewenst!” 
 • “Op naar een nieuw begin! 🥂 #nieuwjaar” 
 • “Wij wensen je fijne en liefdevolle #feestdagen!” 
 • “Laat de sneeuwvlokken maar vallen! ❄️ #winterpret” 
 • “Geniet van kostbare momenten met familie en vrienden ❤️ #familietijd” 
 • “Tijd voor ontspanning en #gezelligheid” 
 • “Heb jij je #kerstcadeaus al ingepakt? 🎁” 
 • “Laat het #feestseizoen beginnen!” 
 • “Warme wensen voor een heerlijk #kerstfeest en een prachtig nieuw jaar!” 
 • “Wat zijn jouw favoriete #kerstdecoraties?” 
 • “Klaar voor een nieuw hoofdstuk! 🌟 #nieuwbegin” 
  “Nieuw jaar, nieuwe kansen! #gelukkignieuwjaar 
 • “Welke kersttradities maken jouw feestdagen speciaal?🎄 #kersttradities” 
 • “Wandel door het betoverende #winterwonderland.” 
 • “Laat de vreugde van de feestdagen jouw hart verwarmen. ✨ #feestelijkesfeer” 
  “De mooiste tijd van het jaar! #fijnekerst” 

Het gebruik van deze hashtags en bijschriften kan je social media-posts tijdens de decembermaand aantrekkelijker maken en meer betrokkenheid van je volgers genereren, omdat ze aansluiten bij de feestelijke sfeer en thema’s die deze tijd van het jaar kenmerken. 

Instagram stories voor feestelijke momenten 

Maak gebruik van Instagram stories voor het delen wat jullie doen op kantoor, voor personeel, klanten en de medemens. Mensen vinden het leuk om te zien wat je bedrijf doet. Hierdoor krijgen ze meer binding met je. Bovendien ziet jouw potentiële klant een bedrijf waarmee het graag zaken wil doen. 

Bedenk een feestelijke challenge 

Bedenk een uitdaging voor je klanten of doe juist mee met de nieuwste trends in de december maand. Door er zelf één te bedenken kun je zelf het doel bepalen. Wil je meer bereik of wil je juist meer betrokkenheid vanuit je klanten hebben? Zet je social media hier voor in. Hierdoor heb je er niet alleen in december effect van, maar ook in de toekomst. Pak je het slim aan, dan kun je er wellicht ook nog nieuwe klanten mee aantrekken; een win-win situatie!  

Social media voor cadeau-ideeën 

Heb je een webshop of biedt je iets online aan? Bedenk dan welke diensten of producten het extra goed doen in de december maand. Licht deze producten extra uit met een feestelijke afbeelding. Niet te overdreven natuurlijk, want mensen moeten nog wel kunnen zien waar het om gaat. Doe dit zowel als gewone afbeelding, maar ook in je stories. In je stories kan je er ook nog een klik link bij plaatsen waardoor mensen direct uitkomen waar jij wilt dat ze komen. Zo hoeven ze niet een hele route langs te gaan (met kans op afhaken) maar zien direct wat ze willen hebben.  

Verspreid feestelijke positiviteit 

De feestmaand december gaat niet alleen over het ontvangen van geschenken, maar ook over het delen van liefde, vrijgevigheid en zorgzaamheid voor anderen. Terwijl we onze warme truien aantrekken en ons huis versieren met glimmende lichtjes, is dit ook het seizoen waarin we kunnen bijdragen aan een betere wereld. Juist nu aandacht en anderen kunnen helpen voor hen die het minder goed hebben. 

Deel de boodschap van hoop en liefde

Op je social media-kanalen heb je de kracht om een positieve impact te hebben en anderen te inspireren om hetzelfde te doen. Door goede daden en liefdadigheid op je platform te delen, verspreid je niet alleen een boodschap van hoop en liefde, maar moedig je ook anderen aan om de feestelijke geest van vrijgevigheid te omarmen. Dus, waarom niet een post delen over je recente deelname aan vrijwilligerswerk voor een goed doel, of een foto plaatsen van de donaties die je hebt gedaan aan lokale voedselbanken? Door je goede daden en liefdadige inspanningen te delen, inspireer je anderen om soortgelijke stappen te zetten. En wanneer we samenwerken om anderen te helpen, wordt de wereld een beetje warmer, stralender en hoopvoller tijdens deze feestelijke maand.

Hulp nodig voor social media? INOMA helpt! 

Loop jij vast met wat je kunt doen voor je social media kanalen in de december maand? Neem gerust contact met ons op. Onze social media specialisten barsten van de ideeën om jou en je bedrijf te helpen en te laten groeien online! Rest ons jou warme kerstdagen en een geweldig nieuwjaar te wensen!

Neem contact op
Terug naar het overzicht
INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.