Neem contact op

Pinterest Trends: geef jouw bedrijf een boost

INOMA
Ga terug naar het overzicht

Hey jij daar, ondernemer! Ben je op zoek naar nieuwe manieren om jouw bedrijf te laten groeien en meer klanten aan te trekken? Dan heb ik goed nieuws voor je: Pinterest Trends kan precies zijn wat jij nodig hebt! In deze blog gaan we dieper in op hoe je Pinterest Trends kunt benutten om jouw bedrijf te versterken en beter vindbaar te maken. Dus lees snel verder en ontdek hoe je jouw merk kunt laten opvallen op het grote, inspirerende platform Pinterest Trends.

Pinterest trends

Laten we eerst even kijken naar wat Pinterest Trends precies zijn. Pinterest is meer dan alleen een plek om een leuk interieur en DIY-projecten te ontdekken. Het is een platform dat draait om inspiratie, ontdekking en het delen van ideeën. Pinterest Trends zijn opkomende zoekopdrachten en populaire onderwerpen binnen het platform. Deze trends geven aan wat gebruikers momenteel interessant en relevant vinden. En nog belangrijker, wat de komende Pinterest Trends worden.

Pinterest heeft een scala aan mogelijkheden voor bedrijven, vooral wanneer je op zoek bent naar een visueel platform om jouw producten of diensten te promoten. Hier zijn een paar redenen waarom Pinterest Trends van veel waarde kunnen zijn voor jouw onderneming:

 • Plan tijdig in: Door in te spelen op actuele trends, kun je laten zien dat je up-to-date bent en aansluit bij wat mensen momenteel bezighoudt.
 • Groter bereik: Wanneer je inhoud creëert rond populaire trends, is de kans groter dat jouw pins en borden worden ontdekt door een breder publiek.
 • Verhoogde betrokkenheid: Mensen zijn altijd op zoek naar nieuwe en interessante ideeën op Pinterest. Als jouw bedrijf creatieve en relevante content biedt, zullen gebruikers eerder geneigd zijn om met je pins aan de slag te gaan.

Nu je begrijpt waarom Pinterest Trends belangrijk zijn, gaan we eens kijken hoe jij ze effectief kunt inzetten voor jouw bedrijf:

 • Onderzoek en identificeer trends: Gebruik de Pinterest zoekbalk om te ontdekken welke onderwerpen en zoekwoorden momenteel het meest gezocht worden. Dit geeft je inzicht in wat populair is en waar mensen naar op zoek zijn.
 • Pas trends creatief toe: Denk na over hoe je de huidige trends kunt verwerken in jouw producten, diensten of content. Wees creatief en maak pins die aansluiten bij de trend, maar ook authentiek zijn voor jouw merk.
 • Gebruik relevante zoekwoorden: Zorg ervoor dat je pins en borden zijn geoptimaliseerd met de juiste zoekwoorden. Dit vergroot de kans dat je content wordt gevonden wanneer gebruikers gerelateerde zoekopdrachten uitvoeren.
 • Wees consistent: Net zoals bij andere sociale media, is consistentie ook bij Pinterest essentieel. Blijf regelmatig nieuwe pins en borden toevoegen die relevant zijn voor de huidige trends.

Verschillende plaatsing opties op Pinterest

Laten we eens kijken naar de verschillende manieren waarop je je content op Pinterest kunt plaatsen en presenteren. De verschillende plaatsing opties bij Pinterest bieden kansen om je boodschap effectiever over te brengen en jouw doelgroep te betrekken en bereiken.

 • Pin: Een ‘Pin’ is de basis van Pinterest. Het is een afbeelding of foto die je deelt op je eigen bord. Met een simpele klik kunnen gebruikers deze pins bekijken en opslaan voor later.
 • Idee Pin: De ‘Idea Pin’ is een interactieve en creatieve manier om stapsgewijze instructies, verhalen of inspiratie te delen. Je kunt tekst, afbeeldingen en video’s combineren.
 • Carrousel: De ‘Carrousel’ is een plaatsingsoptie van Pinterest waarbij je meerdere afbeeldingen of video’s in één enkele pin kunt delen. Gebruikers kunnen door de carrousel bladeren om een completer beeld te krijgen.
 • Video: Je kunt korte video’s maken om je producten te laten zien, een verhaal te vertellen of je bedrijf op een boeiende manier te introduceren bij Pinterest.
 • Collecties: ‘Collections’ stellen je in staat om een groep gerelateerde pins samen te voegen. Dit helpt je om je producten, ideeën of inspiratie op een georganiseerde en aantrekkelijke manier op Pinterest te presenteren.

Tot slot

Pinterest Trends kunnen erg krachtig zijn om je bedrijf te laten groeien en je merk te versterken. Door in te spelen op actuele zoekopdrachten en populaire onderwerpen, kun je de zichtbaarheid van je bedrijf vergroten en de betrokkenheid van gebruikers stimuleren. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met Pinterest Trends! Onderzoek de nieuwste trends en geef jouw bedrijf de boost die het verdient op Pinterest! Heb je hulp nodig bij het volledig benutten om Pinterest zakelijk te gebruiken? Wij staan graag voor je klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek hoe we jou kunnen helpen Pinterest Trends zo optimaal mogelijk te benutten!

Veel succes met het toepassen van Pinterest Trends voor jouw onderneming!

Neem contact op


Auteur: Kim de Vaal


Ga terug naar het overzicht

Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
Team foto