Terug naar het overzicht

Hoe verwijder je een Instagram account?

Hoe verwijder je een Instagram account?

Instagram is een platform waar de meeste mensen dagelijks op te vinden zijn. Is het niet om je for you page door te scrollen, filmpjes te bekijken of stories te zien. Dan wel om eigen content te plaatsen. Het is een steeds sneller groeiend platform, maar wellicht zit je er te veel tijd op of heb je helemaal geen zin meer om deel uit te maken van Instagram. Dan kun je ervoor kiezen om je account te verwijderen. Hoe verwijder je het account? In deze blog leggen we het je uit.

Instagram deactiveren of verwijderen

Je hebt twee keuzes: of je neemt tijdelijk een pauze of je verwijdert Instagram definitief.

Wanneer je besluit je Instagram te deactiveren is het tijdelijk. Je kunt elk moment weer actief worden. Als jij je account deactiveert dan wordt je profiel verborgen voor andere mensen. Dit betekent dus dat andere mensen geen foto’s, reacties, likes en je hele account meer zien. Wanneer jij besluit weer actief te worden is dit eenvoudig te doen door weer in te loggen en al je gegevens staan weer terug zoals het was.

Als jij besluit je Instagram account te verwijderen is dat permanent. Je kunt dit niet meer ongedaan maken. Alles wat je ooit met je account gedaan hebt, zoals likes, follows, reacties en foto’s zijn dus niet meer terug te krijgen.

Wij raden je aan zolang je niet zeker bent of jij je account wilt verwijderen je account te deactiveren. Hoe je Instagram moet verwijderen of deactiveren leggen wij hieronder uit.

Instagram verwijderen

Helaas heeft Instagram niet de mogelijkheid om via de app zelf je account te verwijderen. Dus je moet het via de internetbrowser op je telefoon doen of via je computer.
Dit zijn de stappen die je moet doorlopen om je Instagram account te verwijderen:

 • Log in via je internetbrowser met je account.
 • Ga naar je account verwijderen. (https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent ).
 •  Selecteer een optie in het vervolgkeuzemenu onder waarom wil je [accountnaam] verwijderen? En voer je wachtwoord opnieuw in. (Let op de optie om je account permanent te verwijderen komt er alleen als je een reden hebt opgegeven en je wachtwoord hebt ingevoerd).
 • Klik op [accountnaam] verwijderen.

Wil je een ander account verwijderen?

 • Klik rechtsboven op de pagina op de gebruikersnaam.
 • Klik naast profiel bewerken op het tandwieltje en selecteer afmelden.
 • Meld je af bij je huidige account en meld je aan bij het account die je verwijderd wilt hebben.
 • Doorloop alle bovenstaande stappen om het Instagram account te verwijderen.

Als je account is verwijderd, heb je de mogelijkheid je opnieuw te registreren met dezelfde gebruikersnaam of een ander account te veranderen naar deze naam. Let wel op. Dit is niet mogelijk als iemand in de tussenliggende tijd de naam niet is gaan gebruiken voor een nieuw account.

Instagram-deactiveren

Zoals hierboven uitgelegd word je account met deactiveren op niet zichtbaar gezet. Je accountnaam blijft wel op jouw account en kan dus niet overgenomen worden. Dus wil jij even een pauze? Volg dan onderstaande stappen.

 • Log in via je internetbrowser met je account.
 • Klik rechtsboven op je profielfoto, klik op profiel en vervolgens op profiel bewerken.
 • Scroll omlaag en klik rechtsonder op mijn account tijdelijk deactiveren.
 • Selecteer een optie in het vervolgkeuzemenu naast waarom wil je je account deactiveren? En voer je wachtwoord opnieuw in. (De optie om je account te deactiveren verschijnt alleen als je een reden in het menu hebt geselecteerd en je je wachtwoord hebt ingevoerd).
 • Klik op account tijdelijk deactiveren. Klik op Ja om te bevestigen of Nee om te annuleren.

Tot slot

Wil jij zelf niet zoveel tijd besteden aan social media, maar moet het wel vanwege je bedrijf? Wij denken graag met je mee om je hierbij te helpen. Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande knop.

Neem contact op

Terug naar het overzicht
INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.