Terug naar het overzicht

Hoe moet je Facebook verwijderen?

Hoe moet je Facebook verwijderen?

De kans is groot dat je het dagelijks scrollen op Facebook zat bent. De eindeloze advertenties, de zoveelste foto van een kleindochter. Of omdat je gewoon minder tijd aan je telefoon wilt besteden. Facebook heeft het je niet al te makkelijk gemaakt om je account te verwijderen. Wij zijn daarom op onderzoek gegaan en vertellen jou in deze blog hoe je Facebook account verwijdert.

Ontkoppel je Instagram

Dit is wellicht voor vele toch echt een handige. Veel Facebook-gebruikers hebben hun Facebook en Instagram account aan elkaar gekoppeld. Als je hebt besloten dat je Facebook wilt verwijderen, ontkoppel je eerst accounts. Anders ben je in één klap allebei je accounts kwijt en wellicht was dat niet de bedoeling.

Facebook pagina’s

Heb jij een Facebook-pagina voor bijvoorbeeld je hobby of wellicht je bedrijf? Houd er dan rekening mee als jij de enige beheerder bent van de pagina’s ook als deze verwijderd worden. Wil je dit niet? Maak dan een ander persoon die je vertrouwd beheerder van de pagina. Zo raakt niet alles verloren.

Facebook verwijderen vanaf je computer

Wil jij je account permanent verwijderen? Met deze stappen is dat eenvoudig:

 1. Ga naar https://www.facebook.com/help/delete_account
 2. Login op het Facebook-account welke je wilt verwijderen
 3. Wil jij al je foto’s en berichten bewaren? Klik dan op: Gegevens downloaden
 4. Klik op: Account verwijderen
 5. Vul je wachtwoord in
 6. Klik op doorgaan

Je Facebook-account wordt nu uitgeschakeld en je wordt automatisch, overal waar je bent ingelogd, uitgelogd. Facebook stuurt je vervolgens een e-mail ter bevestiging. Ze geven jou nog 30 dagen om je te bedenken. Na 30 dagen word je account definitief verwijderd.

Facebook verwijderen via de app

Je hoeft je Facebook-account niet per se via de computer te verwijderen, want de optie is er ook met de Facebook app. Dit is hoe je jouw account via de app verwijderd:

 1. Open de Facebook app
 2. Klik op je profielfoto (Android) of rechtsonder (Apple)
 3. Ga naar instellingen en privacy en klik op instellingen
 4. Ga naar “access and control”
 5. Log in op je account (tenzij je al ingelogd bent)
 6. Klik op verwijderen
 1. Klik op: Doorgaan naar account verwijderen
 2. Facebook probeert je nog één keer over te halen om te blijven. Hier kan je doorklikken naar: Doorgaan naar account verwijderen
 3. Download optioneel al je gegevens. Zodat jij al je berichten en foto’s nog hebt
 4. Klik nogmaals op: Account verwijderen
 5. Vul je wachtwoord in
 6. Klik op doorgaan

De Facebook app verwijderen van je telefoon of tablet

Nu je jouw account hebt verwijderd heb je natuurlijk niets meer aan de app op je telefoon of tablet. Dit is op een gemakkelijke manier te verwijderen. Dit is hoe je het moet doen:

 1. Zoek het pictogram op
 2. Zoek het pictogram op
 3. Druk op “X” of “verwijderen”
 4. Bevestig dat je de app wilt verwijderen

Facebook verwijderen na overlijden van een geliefde

Helaas kan het gebeuren dat een geliefde van jou overlijdt. Facebook heeft de optie om een pagina te verwijderen ook al heb je geen inloggegevens van het account. Om een profiel te verwijderen na overlijden, dien je via deze link een verzoek in. Heb je wel de inloggegevens? Volg dan bovenstaande stappen van het verwijderen van een Facebook-account.

Herdenkingsstatus

Wil jij niet het account van je geliefde verwijderen na overlijden, maar wil je een “herdenkingsstatus” aanvragen? Dan kan dat via deze link. Dankzij deze status kunnen familie en vrienden nog altijd foto’s en berichten delen op het account. Daarnaast kun je altijd nog de berichten, die zijn geplaatst op het account altijd nog terugzien. Dit kan voor sommige mensen troost bieden. Daarnaast komt er bij het account “Ter nagedachtenis van” te staan. Ook is het account niet meer te zien in publieke ruimtes, zoals: advertenties en verjaardag herinneringen. Ook is het niet meer mogelijk om het account toe te voegen als “vriend”.

Neem contact op

Terug naar het overzicht
INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.