Neem contact op

De nieuwste functie van Whatsapp: meerdere accounts

INOMA
Ga terug naar het overzicht

De nieuwste functie van Whatsapp geïntroduceerd

Ja, je leest het goed! De nieuwste functie van WhatsApp is onlangs geïntroduceerd. Hiermee kun je twee telefoonnummers kunt koppelen aan één WhatsApp-account. Dit betekent dat je zowel je persoonlijke als zakelijke nummer kunt beheren op dezelfde app. Dit maakt het communiceren nog eenvoudiger. Deze handige update opent de deur naar meer flexibiliteit en efficiëntie in je WhatsApp-gebruik.

Waarom 2 Whatsapp accounts

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het handig is om twee WhatsApp-accounts te hebben:

 1. Privé en zakelijk: Veel mensen gebruiken WhatsApp voor zowel persoonlijke als zakelijke communicatie. Het hebben van twee afzonderlijke accounts maakt het gemakkelijker om deze twee sferen gescheiden te houden.
 2. Internationale communicatie: Als iemand veel internationale contacten heeft, kan het handig zijn om een extra nummer te gebruiken voor internationale gesprekken en contacten, om de kosten te beheersen.
 3. Beperken van toegang: In sommige gevallen wil iemand bepaalde contacten niet toestaan om hun persoonlijke nummer te hebben. Met een apart zakelijk nummer kunnen ze zakelijke contacten beheren zonder hun privénummer te onthullen.
 4. Verschillende profielen: Het stelt mensen ook in staat om verschillende profielen en instellingen te hebben voor diverse doeleinden. Ze kunnen bijvoorbeeld een andere naam en profielfoto instellen voor hun zakelijke account.

Waarom Whatsapp zakelijk en privé scheiden

Het scheiden van WhatsApp voor zakelijk en privégebruik biedt verschillende voordelen:

 1. Professionele uitstraling: Het scheiden van zakelijke en persoonlijke communicatie zorgt voor een professionelere uitstraling. Klanten en zakelijke contacten zullen een duidelijk en toegewijd zakelijk kanaal waarderen.
 2. Privacy: Het gescheiden houden van zakelijke en persoonlijke gesprekken beschermt je privacy. Je hoeft geen persoonlijke informatie te delen met zakelijke contacten en vice versa.
 3. Efficiëntie: Het apart houden van zakelijke gesprekken kan je helpen je te concentreren op werk gerelateerde zaken tijdens werktijd en je persoonlijke tijd en aandacht te beschermen.
 4. Overzichtelijkheid: Het maakt je communicatie overzichtelijker. Je kunt zakelijke gesprekken, bestellingen, afspraken, enzovoort gescheiden houden van je persoonlijke chats en gesprekken met vrienden en familie.
 5. Professionele functies: Zakelijke WhatsApp-accounts kunnen extra functies bieden, zoals automatische begroetingen, snelle reacties en statistieken om de interactie met klanten te volgen.
 6. Statistieken en analyse: Met WhatsApp Business kun je gegevens en statistieken krijgen over je zakelijke chats, wat handig is voor het begrijpen van klantgedrag en het verbeteren van je zakelijke communicatie.
 7. Teamwerk: Voor bedrijven met meerdere medewerkers maakt het scheiden van zakelijke communicatie het gemakkelijker om taken en verantwoordelijkheden te verdelen.
 8. Compliance en regulering: In sommige branches of landen zijn er specifieke wettelijke vereisten met betrekking tot zakelijke communicatie. Het scheiden van zakelijk en persoonlijk helpt bij het voldoen aan dergelijke voorschriften.
 9. Tijdsbeheer: Het scheiden van zakelijke en persoonlijke gesprekken kan je helpen je tijd beter te beheren, zodat je werk en privéleven in balans blijven.

Kortom, het scheiden van WhatsApp voor zakelijk en privégebruik kan helpen bij het creëren van een betere, meer georganiseerde en professionelere communicatie-ervaring voor zowel zakelijke als persoonlijke behoeften.

Hoe voeg je een tweede account toe aan Whatsapp

Om een tweede account in te stellen, dien je te beschikken over een tweede telefoonnummer en simkaart, of een telefoon die multi-SIM of eSIM ondersteunt. Ga vervolgens naar de WhatsApp-instellingen, klik op het pijltje naast je naam en selecteer ‘Account toevoegen’. Je hebt volledige controle over de privacy- en meldingsinstellingen voor elk account, waardoor je beide accounts naar wens kunt configureren.

Tot slot

Tot slot, de introductie van de nieuwste functie van WhatsApp om meerdere accounts te beheren markeert een spannende stap voorwaarts in de manier waarop we communiceren. Of je nu je persoonlijke en zakelijke leven wilt scheiden, verschillende aspecten van je sociale interacties wilt organiseren, of gewoon meer flexibiliteit wilt in hoe je WhatsApp gebruikt. Deze functie opent een wereld van mogelijkheden. Met de voordelen van efficiëntie, privacy en aanpasbaarheid, kunnen gebruikers nu hun WhatsApp-ervaring naar hun eigen behoeften vormgeven. Blijf ons volgen voor verdere updates en ontwikkelingen, want WhatsApp blijft innoveren.

Neem contact op


Auteur: Glennys Baars


Ga terug naar het overzicht

Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
Team foto