Neem contact op

De nieuwste functie van Instagram – november 2022

INOMA
Ga terug naar het overzicht

De nieuwste functie van Instagram – november 2022

Instagram gaat steeds vaker de concurrentie aan met andere platforms. Zo zijn er in de loop van de jaren steeds meer opties bij gekomen zoals bijvoorbeeld het plaatsen van stories en reels die 24 uur zichtbaar blijven binnen je profiel. Zo was Instagram opeens geen app meer voor alleen foto’s, maar werd er ook veel met bewegend beeld gewerkt. Omdat de video app TikTok steeds interessanter werd onder jongeren én bedrijven, kon Instagram natuurlijk niet achterblijven. De reels en stories begonnen met 15 seconden en werden in september 2020 al verdubbeld. Toen TikTok video’s van drie minuten introduceerde, kon Instagram wederom niet achterblijven. De 60-seconden reels werden geïntroduceerd.

Er is de afgelopen tijd veel geluisterd naar de input van content creators. Daarom komt Instagram nu met een nieuwe optie voor influencers én bedrijven om posts in te plannen vanaf het platform zelf. Als je een business account hebt kan je nu foto’s, reels en carrousel posts tot 75 dagen in het voren inplannen.

Inplannen

Functionaliteit

Maar hoe werkt deze functie dan?

 • Na het schrijven van de post, kan je het bericht inplannen via ‘geavanceerde instellingen’. Deze stap staat helemaal onderaan de pagina.
 • Klik op de ‘post inplannen’ button
 • Selecteer de tijd en datum wanneer de post live moet gaan
 • Navigeer terug naar je post
 • Kies voor ‘inplannen’
Instellingen

Maar dat is nog niet alles. Want Instagram komt ook met een ‘Achievements’ optie. Iets wat je bijvoorbeeld al ziet bij de taal app Duolingo. Het bereiken van prestaties binnen deze app zorgt voor nog meer gedrevenheid om een bepaald level te behalen. Ik ben heel erg benieuwd of dat met deze nieuwe feature op Instagram ook zo werkt.

De gedachte van Instagram is om creators te belonen met nieuwe tools om de reels te verbeteren. Deze achievements zijn ook alleen voor jou zichtbaar en richten zich op de specifieke acties binnen de content!
Zoals het er nu naar uitziet zijn ze onderverdeeld als:

 • Collaborator
 • Trendspotter
 • Creative Streak

Wat houdt dit dan in?

 • Collaborator: samenwerken met andere influencers (via een sticker, samenwerkings tool of remix).
 • Trendspotter: Maak je reel meer interactief door het toevoegen van interactieve stickers zoals vragen, polls, quiz etc. Dit kennen we natuurlijk al van de huidige stories.
 • Creative streak: Voeg geluid en/of effecten toe.

Hoe ziet zo’n achievement notificatie er dan uit: ‘keep up your creative streak by making more than one reel in a week’. Wanneer je dan elke week een reel blijft plaatsen, dan zal je elke week een nieuwe achievement ontgrendelen. Wanneer je een achievement hebt bereikt zal je een notificatie ontvangen na het plaatsen van je reel. Klik dan op ‘view’ in je notificatie om meer informatie te lezen. Daarnaast zal je ook een overzicht gaan zien wat je hebt verdiend.

Deze nieuwe functionaliteit zal de komende tijd uitgerold gaan worden. Ik verwacht dat ze beginnen bij grote bedrijven en de influencers met grote volgers aantallen. We wachten het met smart af! Mocht jij deze functie al kunnen gebruiken, laat ons vooral in de comments even weten wat je ervan vindt!


Auteur: Glennys Baars


Ga terug naar het overzicht

Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
Team foto