Terug naar het overzicht

Wat is linkbuilding?

Wat is linkbuilding

Wat is linkbuilding nu precies?

Er zijn verschillende manieren om boven aan in google te komen. Een van die manieren is linkbuilding, maar wat wat is linkbuilding nou precies? Zoals de naam zelf al zegt probeer je zoveel mogelijk links op jouw website op het web te krijgen. Dit kan intern via je eigen website, maar ook op een externe website van een ander. Alles wat je moet weten over linkbuilding leggen we je uit in deze blog.

Interne linkbuilding

Interne linkbuilding is, zoals de naam het al zegt, linkbuilding op je eigen website. Bij  interne linkbuilding zorg je ervoor dat je website goed op elkaar aansluit. Druk je op meer informatie dan verwacht je ook dat je daar uit gaat komen. Naast dat het voor de bezoeker fijn is dat alles klopt, is het dus ook gelijk belangrijk voor de interne linkbuilding. Op het moment dat je een link maakt naar een andere pagina, krijgt de gelinkte pagina een waardering. Je vraagt je nu vast af wat er met een waardering wordt bedoelt. De zoekmachines vangen de waardering op en zullen de pagina als belangrijker bestempelen. Hierdoor krijgt de pagina een hogere rank. De pagina is vervolgens makkelijker vindbaar in een zoekmachine, zoals Google.

Externe linkbuilding

Bij externe linkbuilding (ook wel backlinks genoemd), is het de bedoeling dat externe websites een link van jouw website plaatsen. Voor een zoekmachine is dit zeer interessant. De zoekmachines gaan er vanuit dat jouw website erg relevant is, omdat het wordt door gelinkt naar andere websites. Bij externe linkbuilding is het alleen niet de bedoeling dat je roekeloos links gaat verzamelen door deze bijvoorbeeld te kopen. Sterker nog, door het kopen van links kan een zoekmachine je website een penalty geven. Een penalty zorgt ervoor dat jouw website alleen maar verder naar beneden zakt en dus minder goed vindbaar wordt. Hoe krijg je dan een link die voor de zoekmachine geen marketingtechnische betekenis heeft? Denk hierbij aan een gastblog of andere goede content die gedeeld wordt.

Aan de slag met externe linkbuilding

Zoals je net hebt kunnen lezen is het behalen van externe links erg interessant. Een van die manieren om links te verzamelen is door het schrijven van goede content dat gedeeld wordt. Tegenwoordig is het niet makkelijk om goede en originele content te creëren. Mocht het toch lukken om content te creëren, dan kan dit worden doorgelinkt naar andere websites en heb je één van de meest natuurlijke linkbuildings te pakken! Je kunt ook denken aan een gast blog, je schrijft dus een blog voor een andere website. In de meeste gevallen mag je ergens in de blog jouw link invoegen, weer een link erbij dus! Zorg wel dat het bedrijf in dezelfde branche actief is om de link zo relevant mogelijk te maken.

Het kan zijn dat een verouderde link een 404 aangeeft, omdat deze pagina niet meer bestaat of een andere link heeft gekregen. Kom je een link tegen die een 404 geeft en denk je dat je een alternatieve link hebt naar jouw website? Neem in dat geval contact op met de eigenaar van de website. Dit zal in de meeste gevallen de 404 link veranderen naar je eigen link. Dit betekent dat het geen 404 link meer heeft en je weer een extra link erbij hebt.

Meest gemaakte fout tijdens linkbuilding

De pagina waar je op uit komt wanneer je een link mag plaatsen op een andere website is de homepagina. Voor je het weet heb je een tal van links die allemaal naar jouw homepagina verwijzen, maar is dat wel slim? Nee, je kunt beter voor spreiding zorgen. Dit kun je doen door ook andere links te verwijzen naar diepliggende pagina’s op jouw website. Op deze manier krijgen deze pagina’s meer waardering van zoekmachines en worden ze dus ook beter vindbaar.

Tot slot

Hopelijk ben je nu helemaal up to date en is alles duidelijk. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Terug naar het overzicht
INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.