Terug naar het overzicht

Waarom zijn domain- en page authority belangrijk?

Waarom is domain- en page authority belangrijk?

Je bent de termen DA en PA vast wel eens tegengekomen. Misschien weet je dat een hoge PA en DA een positief effect heeft voor de vindbaarheid van je site. In deze blog leg ik je uit wat een DA en PA is en wat de verschillen zijn. Daarnaast vertel ik een paar tips om je DA en PA te verbeteren.

Domain Authority (DA)

De afkorting DA staat voor Domain Authority. De Domain Authority waarde wordt vertaald op een schaal van 0 tot 100. Hoe hoger de waarde, hoe beter. Een Domain Authority waarde geeft aan hoe hoog de waarde van een website scoort in de zoekmachine resultaten. Doordat elke site zo’n score heeft, kun je goed vergelijken of je site sterker wordt gezien dan die van je concurrenten. Het wordt wel steeds moeilijker om een pagina omhoog te krijgen. Hoe hoger je DA-waarde is, hoe moeilijker het is om een hogere score te krijgen.

De waarde van de DA wordt beïnvloed door meerdere factoren. Zo wordt er vooral aangeraden om je SEO te verbeteren en daarmee de DA-waarde te beïnvloeden. Hierbij hoort ook een stukje linkbuilding, door meer linkjes naar je website te leiden, bouw je meer waarde op voor je site. Je kunt je website goed in de gaten houden, want de DA-waardes worden regelmatig geüpdatet. Hierdoor kun je kijken of je aanpassingen of SEO-strategieën de goede kant opgaan.

Page Authority (PA)

De PA-waarde gaat echt over de autoriteit van de webpagina’s. PA staat voor Page Authority en wordt aangeduid op een schaal van 0 tot 100. De waarde is dus bepaald aan de hand van hoe een pagina scoort in Google. Door de zoekwoorden te bekijken, wordt er een positie van een webpagina bepaald. Door de zoekwoorden te optimaliseren en de pagina’s SEO-proef te maken, kan je een hogere score krijgen. Naast een goede SEO is het ook bij de PA-waarde belangrijk dat er veel backlinks naar de pagina gaan, hierdoor heeft de pagina ook meer kans op een hogere waarde.

Tips voor het verbeteren van je Domain Authority en Page Authority

Een optimale pagina, goede SEO en optimale linkbuilding zijn uitermate belangrijk voor het omhoog brengen van de DA en PA-waardes. Een aantal tips:

  • Plaats meer blogs dan losse linkjes. Als je link in een blog staat, heeft de link meer waarde.
  • Zorg ervoor dat je social media op orde is en dat er goede links naar jouw pagina’s leiden.
  • Als je linkjes gaat ruilen, let dan vooral op de DA-waarde en niet op de PA-waarde. Als je gaat linkbuilden heeft de PA-waarde geen meerwaarde.
  • Als je de PA-waarde wilt verhogen, moet je niet alleen naar je homepage linken met linkbuilding, maar ook naar de betreffende pagina’s. Hierdoor krijgen de pagina’s ook meer waarde, waardoor de DA en PA stijgen.
  • Zorg ervoor dat je informatie en pagina’s goede content bevat. Uiteindelijk is goede content de key.

Tot slot

We hopen dat je wat meer wegwijs bent geworden op het gebied van DA en PA. Kom je er toch niet helemaal uit of heb je hier gewoon echt geen kaas van gegeten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Terug naar het overzicht
INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.