Terug naar het overzicht

Rank Math SEO deel 1: uitleg en installatie

Rank Math SEO
Ben je bekend met plugins als Yoast SEO? Deze toevoegingen aan je website helpen je met de verbetering van je vindbaarheid. In 2020 lanceerden drie SEO-goeroes Rank Math SEO. Eind 2022 hebben wij Yoast vervangen voor Rank Math SEO. De reden waarom we dit hebben gedaan lees je in deze blog.

In deze blog:

Wat is Rank Math SEO?

Rank Math SEO is een plugin die bijdraagt aan het optimaliseren van je website. Deze plugin heeft veel overeenkomsten met Yoast SEO, maar kent ook ontzettend veel verschillen van Yoast. Rank Math is namelijk een stuk uitgebreider dan Yoast. De verschillen zijn vooral merkbaar in de gratis versie van de plugins, maar extra opties als een 404-monitor, importeren van data uit Analytics of het automatisch watermerken van logo’s/ afbeeldingen zijn kenmerkend voor Rank Math.

Waarom gebruiken wij Rank Math?

Naast een goede dienstverlening geloven wij ook in nieuwe ontwikkelingen. Daarom hebben wij gekozen voor Rank Math. De relatief nieuwe plugin zorgt ervoor dat data gecentraliseerd wordt waardoor onze klanten statistieken kunnen inzien in de WordPress-omgeving van hun website. Dat scheelt weer inloggen op dat ene Google account 😉.

Ook zien we voordelen in de extra functies. Zo kan je makkelijker 404’s opsporen, zorgt een dashboard voor meer overzicht en worden interne links automatisch voorgesteld, die je kunt benutten op je pagina’s of in je blogs. Er zijn nog veel meer opties die Rank Math te bieden heeft. Die bespaar ik je voor nu. In deze blog vertel ik over de installatie van Rank Math SEO.

Critici geven aan dat Yoast SEO veiliger is, aangezien zij al meer dan 10 jaar een goed beveiligde plugin draaien op meer dan 11 miljoen websites. Het is duidelijk dat Yoast een gevestigde naam is binnen onze SEO-wereld. Rank Math SEO is daarentegen een relatief nieuwe plugin. Daarom zijn er nog enkele mensen die twijfelen over de veiligheid ervan. De ontwikkelaars van de plugin zijn bekend onder de naam MyThemeShop en zij hebben een goede reputatie op het gebied van plugins en veiligheid. Ook de vele goede beoordelingen laten zien dat het een betrouwbare toevoeging is aan je website.

Hoe stel je Rank Math in?

Het installeren van Rank Math is vrij simpel. Het vergt enige aandacht, maar wanneer je de stappen juist doorloopt is de installatie zo gepiept.
1. Installeer de plugin in WordPress:

Rank Math SEO plugin installeren

2. Als de installatie is voltooid, activeer de plugin op de pagina waar je plugins zich bevinden.

3. Klik op de installatie wizard:

Rank Math SEO installatie wizard

4. Vervolgens word je doorgelinkt naar de installatie wizard van Rank Math. Vanaf hier begint de handmatige installatie van de plugin. Zorg ervoor dat je nauwkeurig iedere stap volgt. Beter in één keer goed geïnstalleerd dan dat je later moet achterhalen waar het in de installatie is misgegaan.

5. Start met het volgende:

Rank Math SEO geavanceerde instellingen

6. Vul de onderstaande gegevens in en klik op ‘opslaan en doorgaan’:

Rank Math SEO je site

7. De volgende stap is het toevoegen van Google Analytics, Search Console en Ad Sense. Zorg ervoor dat je in het juiste Google account bent ingelogd om de juiste gegevens te laten importeren. Houd daarbij rekening met het land waar je in meet.

Rank Math SEO Google services verbinden

8. Stel de sitemaps in die je inzichtelijk wilt hebben. Dit zijn alle interne links van je website die helpen om de inhoud van je website inzichtelijk te maken voor zoekmachines.
Rank Math SEO sitemap toevoegen

10. Vul in welke optimalisatie je wenst. SEO-technisch gezien raad ik je aan alle optie aan te vinken. Zo heb je genoeg opties om bijvoorbeeld een blog zo geoptimaliseerd mogelijk te maken met interne en externe links.

Rank Math SEO tweaks

11. Met de laatste pagina kan je nog auto-updates inschakelen. Mijn advies is om dit ook in te schakelen, zodat je de te allen tijde bent voorzien van de laatste Rank Math updates.

Rank Math SEO installatie afronden

Tot slot

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Rank Math of ben je benieuwd hoe wij de plugin koppelen aan onze websites? Laat het ons weten door contact op te nemen via de onderstaande knop.

Neem contact op

Terug naar het overzicht
INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.