Terug naar het overzicht

KWFinder update: Keyword Interest Growth

KWFinder update: Keyword Interest Growth

Heb jij het al gezien? KWFinder heeft een nieuwe update gelanceerd! Keyword Interest Growth. Als je bekend bent met zoekmachineoptimalisatie (SEO), weet je waarschijnlijk dat het vinden van de juiste zoekwoorden van vitaal belang is. De zoekwoorden die je kiest, beïnvloeden direct je zichtbaarheid in zoekmachines zoals Google. Maar hoe kun je nu de meest relevante en populaire zoekwoorden vinden? Daar komt “Keyword Interest Growth” om de hoek kijken.

Wat is Keyword Interest Growth?

Keyword Interest Growth is een term die wordt gebruikt om de verandering in populariteit van een bepaald zoekwoord te meten. Het geeft aan of een zoekwoord aan populariteit toeneemt of juist afneemt. Dit is van groot belang voor marketeers en SEO-specialisten, omdat dit hen helpt bepaalde trends te identificeren en hun strategieën hierop aan te passen.

Hoe werkt Keyword Interest Growth?

De berekening van Keyword Interest Growth is vrij eenvoudig. Het meet het percentage verschil tussen het gemiddelde zoekvolume van een zoekwoord in de afgelopen maanden. Dit zoekvolume legt het naast dezelfde maanden, maar dan één jaar geleden. Een positieve groei wordt groen en een negatieve groei wordt rood. Wanneer het zoekvolume gelijk is gebleven, blijft deze grijs en zal er 0% verschijnen.

Waarom is Keyword Interest Growth belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom Keyword Interest Growth belangrijk is. Ik heb ze even voor jullie in een opsomming gezet:

  • Inzicht in trends: Door Keyword Interest Growth te analyseren, kun je trends in zoekopdrachten identificeren. Dit stelt je in staat om in te spelen op actuele onderwerpen en seizoensgebonden resultaten in zoekgedrag.
  • Blijf concurrenten voor: Als je concurrenten zich richten op zoekwoorden met een positieve groei, kan dit wijzen op een groeiende marktaanvraag. Door deze zoekwoorden zelf ook te gaan gebruiken en targeten, kun je jezelf in een sterke positie brengen binnen de markt.
  • Optimaliseer bestaande inhoud: Als je al inhoud hebt gemaakt rond bepaalde zoekwoorden, kan het volgen van Keyword Interest Growth je helpen bepalen of het tijd is om die inhoud bij te werken of juist zo te houden.

Hoe gebruik je Keyword Interest Growth?

Het effectief toepassen van Keyword Interest Growth begint met een grondig zoekwoordenonderzoek. Start met het identificeren van zoekwoorden die relevant zijn voor jouw specifieke niche, branche, of producten en diensten. Vervolgens kun je gebruikmaken van SEO-tools zoals KWFinder om de Keyword Interest Growth van deze zoekwoorden te analyseren. Wanneer je zoekwoorden ziet met een positieve groei, overweeg dan om deze te gebruiken in de inhoud van jouw content. Dit kan je helpen om jouw website beter te optimaliseren voor de zoekopdrachten die op dat moment populair zijn.

Optimaliseer je SEO-strategie met Keyword Interest Growth

Keyword Interest Growth zijn waardevolle gegevens voor iedereen die serieus bezig is met SEO. Het geeft je inzicht in de veranderende zoekopdrachten van je doelgroep en helpt je bij het nemen van datagestuurde beslissingen. Door te begrijpen welke zoekwoorden het meest relevant zijn, kun je je SEO-strategie optimaliseren en je online zichtbaarheid vergroten. Blijf deze trends volgen en blijf voorop lopen in de wereld van SEO.

Hulp nodig bij je online zichtbaarheid vergroten?

Klinkt dit als muziek in jouw oren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ons team van ervaren SEO-specialisten staan klaar om je te begeleiden. Of je nu een startende ondernemer bent of een gevestigd bedrijf dat zijn online aanwezigheid wil versterken. Samen kunnen we een aanpak ontwikkelen om jouw (nieuwe) website hoger te laten ranken in zoekmachines, meer organisch verkeer te genereren en je online doelen te bereiken. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we je kunnen helpen!

Neem contact op

Terug naar het overzicht
INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.