Neem contact op

In 5 stappen een bedankpagina meetbaar maken in Google Analytics 4

INOMA
Ga terug naar het overzicht

In 5 stappen een bedankpagina meetbaar maken in Google Analytics 4

Grote kans dat jij, ik en iedereen om ons heen wel eens op een bedankpagina is beland. Bijvoorbeeld na een online aankoop of na het invullen van een contactformulier. Vanuit Google Analytics 4 kun je een handige conversie installeren op zo’n bedankpagina, zodat je gemakkelijk kunt meten hoeveel bezoekers er op deze pagina komen. In deze blog lees je hoe je in 5 stappen je bedankpagina(’s) meetbaar kan maken.

Stap 1: Inloggen

Ga naar de website van Google Analytics 4 en log in bij de property waar je de bedankpagina bij wilt installeren. Als je bent ingelogd begin je bij het startscherm. Dit is (meestal) het kopje ‘’Momentopname van rapporten’’. Klik nu op configureren. Je komt gelijk op de pagina “Gebeurtenissen”.

Stap 1: Inloggen

Stap 2: Gebeurtenissen toevoegen

Bij de tweede stap voegen we een nieuwe gebeurtenis toe. De gebeurtenis kun je aanmaken bij de aangegeven knop hieronder “Gebeurtenis maken” Als je op de knop drukt, opent er een nieuw tabblad. Hier klik je vervolgens weer op de knop “maken”. Nu gaan we de gebeurtenis aanmaken.

  Stap 2: Gebeurtenissen toevoegen

Stap 3: Instellingen toevoegen

Er opent zich opnieuw een nieuw tabblad. Hier vullen we de gegevens in van de pagina die we willen meten. Hiervoor heb je de link nodig van de bedankpagina. Bijvoorbeeld: https://inoma.nl/bedankt. Verder verander je de parameter naar “location_id” en de waarde is de URL. Zie onderstaand voorbeeld.

Stap 3: Instellingen toevoegen

Als je alles goed hebt ingevuld, klik je op maken.

Stap 4: Instellingen toevoegen

Om de conversie in te stellen gaan we nu naar de pagina: Conversies. Deze pagina staat onder het kopje Gebeurtenissen. Daar bevind je je nu. Kijk naar het overzicht en zoek de naam bedankpagina. Het kan echter zijn dat deze er nog niet tussenstaat; geen nood! Dit is omdat GA4 nog niet altijd optimaal werkt. Wij komen dit zelf ook regelmatig tegen. Als dit het geval is, klik je op het kopje “nieuwe conversiegebeurtenis”, rechts bovenaan. Hier voeg je de naam in van de gebeurtenis en klik je hem aan. Nu ga je automatisch terug naar het tabblad conversies en zie je dat het markeren als conversie kopje aan de rechterkant blauw is.

Stap 5: Testen

Als het goed is werkt nu alles zoals het hoort. Om dit te testen, kan je naar de bedankpagina gaan en terugkijken in Google Analytics 4 of de conversie omhooggaat.

Tot slot

We hebben je nu laten zien hoe je een bedankpagina meetbaar maakt in Google Analytics 4. Mocht je tegen problemen aan lopen en er zelf niet helemaal uitkomen, neem dan vrijblijvend contact op met één van onze specialisten. Wij staan klaar om je te helpen.

Neem contact op


Auteur: Jeroen Kets


Ga terug naar het overzicht

Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
Team foto