Neem contact op

De 37 bedrijvengidspagina’s van 2024

INOMA
Ga terug naar het overzicht

In deze blog leg ik je uit wat bedrijvengidspagina’s zijn. Ook bespreken we het nut van deze pagina’s en welke van deze zijn de beste van 2024? Het doel van de bedrijvengids is om gebruikers te voorzien van bedrijfsinformatie die zij nodig hebben. Zo kunnen bezoekers contact opnemen, informatie opvragen of andere manieren van communicatie met je bedrijf opzoeken.

Wat is een bedrijvengidspagina?

Een bedrijvengidspagina is een online omgeving waar bedrijven zich kunnen aanmelden. Het doel hiervan is in de intro benoemd, namelijk het verstrekken van bedrijfsinformatie zodat bezoekers je bedrijf kunnen bereiken. In de meeste gevallen worden je contactgegevens als je adres, telefoonnummer, website, emailadres, bedrijfsfoto’s, openingstijden en overige bedrijfsgegevens vermeld. Daarnaast wordt je website in de meeste gevallen ook gelinkt. Enerzijds is het handig voor bezoekers die je website willen bezoeken, anderzijds zien we dat zoekmachines dit ook leuk vinden. In mijn eerder blog over interne anchors vertel ik je meer over interne links. In het hoofdstuk ‘Je bedrijf registeren bij een bedrijvengidspagina’ bespreken we de externe links.

Het nut van deze pagina’s

Allemaal leuk en aardig die pagina’s, maar ik wil gewoon dat mijn potentiële bezoeker een offerte aanvraagt, contact opneemt of een adviesgesprek met mij inplant. Waarom zou ik mezelf bij minstens 35 pagina’s aanmelden?

Deze vraag hebben wij al vaak gehoord. Het belang van deze pagina’s is om beter vindbaar te worden. Dat is logisch, aangezien je op meer sites vermeld bent. Maar het heeft nog meer voordelen. Doordat bedrijvengidspagina’s doorgaans hoge betrouwbaarheden hebben, heeft dit positieve invloeden wanneer jij wordt gelinkt door zo’n pagina. Hoe meer kwalitatief goede bedrijvengidspagina’s jou linken, hoe meer dit je website stimuleert in zoekmachines. Dit wordt bepaald met een DA-score (Domein autoriteit-score). Daarom heb ik de beste 37 bedrijvengidspagina’s van 2024 voor je op een rijtje gezet.

Je bedrijf registreren bij een bedrijvengidspagina?

Het aanmelden bij een bedrijvengidspagina als www.alleadressen.nl gaat gemakkelijk. Het gaat erom dat je bedrijfsgegevens invult op deze sites. Dit wordt vaak in beeld gebracht wanneer je op de homepage van de site komt. Wees vervolgens zo compleet mogelijk met alle gegevens. Hoe completer, hoe duidelijker het voor je bezoekers wordt waar ze naartoe moeten.

Wat zijn de beste bedrijvengidspagina’s van 2024?

De volgende pagina’s worden dit jaar gezien als de beste van 2024 (van A tot Z):

 1. alleadressen.nl
 2. allebedrijvenin.nl
 3. allebedrijvenonline.nl
 4. apple.com
 5. b9.nl
 6. bedrijfnederland.nl
 7. bedrijfstelefoongids.nl
 8. bedrijvenblad.nl
 9. bingplaces.com
 10. cylex-bedrijvengids.nl
 11. drimble.nl
 12. europages.nl
 13. facebook.com
 14. foursquare.com
 15. google.nl
 16. infobel.com
 17. listable.nl
 18. mijnzzp.nl
 19. misterwhat.nl
 20. mkb-bedrijvengids.nl
 21. nationalebedrijvenplein.nl
 22. nederlandinbedrijf.nl
 23. nl.kompass.com
 24. nlbedrijfsvermelding.nl
 25. online-bedrijvengids.nl
 26. onlinebedrijfsgids.nl
 27. onlinezakengids.nl
 28. oozo.nl
 29. opendi.nl
 30. openingstijden.nl
 31. places.nl
 32. telefoonboek.nl
 33. trustoo.nl
 34. vinden.nl
 35. wielevert.nl
 36. yalwa.nl
 37. yelp.nl

Tot slot

Meer weten over bedrijvengidspagina’s of wil je informatie over hoe je dit het beste voor jouw bedrijf kan inrichten? Neem dan contact met ons via de onderstaande knop en kom meer te weten!

Neem contact op


Auteur: Jonne van Bodegraven


Ga terug naar het overzicht

Recente blogs

Wil je alles weten rondom online marketing en websites? Lees onze blogs.

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

INOMA
INOMA team