Terug naar het overzicht

Hoe kun je Whatsapp zakelijk gebruiken?

Hoe kun je Whatsapp zakelijk gebruiken?

Whatsapp telt in Nederland 12,5 miljoen actieve gebruikers. Daarom staan ze ook al een langere periode op 1 als meest gebruikte social media platform. Dus de kans is groot dat jij, maar ook jouw (toekomstige) klanten er gebruik van maken. Wil je Whatsapp zakelijk gebruiken? Wij leggen je uit hoe je dit kunt regelen.

Voordelen van Whatsapp business

Wat zijn de voordelen voor jouw bedrijf om whatsapp zakelijk te gebruiken, in plaats van bijvoorbeeld gewone whatsapp of helemaal geen app? Dat zijn er redelijk wat!

  • Vast nummer koppelen. Ideaal! De kans is namelijk groot dat jij een vast nummer hebt voor je bedrijf. Een nummer dat klanten snel kunnen vinden en wellicht ook al in hun mobiel hebben staan. Dit is nog een manier waarop klanten je kunnen bereiken en vele klanten ervaren het als een pluspunt.
  • Meerdere beheerders. Naast dat je Whatsapp via jouw telefoon kunt gebruiken, is het ook mogelijk om 4 computers eraan te koppelen. Mocht jij even geen tijd hebben dan kan je collega het voor jou overnemen.
  • Openingstijden. Klanten kunnen via jouw whatsapp snel inzien wat de openingstijden zijn. Niet alleen fijn voor jezelf, maar de klant weet ook dat ze voor of na de openingstijden niet geholpen kunnen worden. Daarnaast kan je ook een autoreply instellen voor als klanten jouw berichten buiten de openingstijden om.
  • Autoreply. Een autoreply is zeker een aanrader om in te stellen. Dit is een automatisch bericht die Whatsapp business voor jou verstuurd wanneer jij het hebt ingesteld. Stel bijvoorbeeld een afwezigheidsbericht in voor buiten je openingstijden en dat jullie zo snel mogelijk reageren wanneer jullie aanwezig zijn. Of denk aan een automatische begroeting. Zo weten mensen dat je het bericht hebt binnengekregen en ze naar het juiste nummer berichten.
  • Antwoord templates. Enorm handig al zeg ik het zelf. Je kunt verschillende “snelle” antwoorden instellen. Dit kan enorm veel tijd schelen als je een standaardvraag krijgt. Klikken en verzenden maar!
  • Bedrijfsprofiel. Bij Whatsapp Business kun je een eigen bedrijfsprofiel aanmaken. Hier kun je allemaal relevante informatie plaatsen over je bedrijf. Denk aan een bedrijfsnaam toevoegen, website, mailadres en zelfs producten! Hierdoor maak je het voor je klanten nog makkelijker en sneller om alles over je bedrijf te vinden.

Whatsapp zakelijk gebruiken? Wat kost het?

Wil jij na het lezen van de voordelen gebruik maken van Whatsapp business? Dan is dit gratis. Hier zitten alle bovengenoemde voordelen in. Wil je meer dan 4 computers gebruiken om je klanten te woord te kunnen staan? Dan biedt Whatsapp binnenkort ook Whatsapp premium aan. Hiermee kun je tot wel 10 computers koppelen aan je account. Daarnaast kun je met premium ook je klanten toewijzen aan één van je medewerkers. Zo kun je sneller en beter antwoord geven, omdat je zelf kunt kiezen welke medewerker jouw klant spreekt. Wat hier de kosten van worden, is nog niet bekend en houd je van ons tegoed!

Tot slot

Wij denken dus dat Whatsapp zeker een toevoeging is voor je bedrijf. Alleen raden wij wel aan het setje qua social media compleet te hebben. Denk hierbij aan Facebook, Instagram, LinkedIn en wellicht ook wel Pinterest. Heb jij hier geen kennis van in huis of wellicht helemaal geen tijd voor? Denk er dan eens over na om je social media uit te besteden! Wij hebben een team van experts die dagelijks bezig zijn met content schrijven en op de hoogte zijn van de nieuwste trends. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op

Terug naar het overzicht
INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.