Terug naar het overzicht

Search Console koppelen aan Analytics in 2 delen

In 2 delen: Search Console koppelen aan Analytics

Hoe handig zou het zijn om alle gegevens op één platform te kunnen volgen? Nou, dan heb ik goed nieuws. Dat kan! En het is ook heel makkelijk te realiseren. Je kunt namelijk Search Console koppelen aan Analytics. Aan de hand van deze blog heb je dit zo geregeld.

Deel 1: Google Analytics koppelen in Search Console

Om de koppeling goed te laten verlopen, moeten we beginnen met het koppelen van Google Analytics in Search Console. Daarna kunnen we in Google Analytics de koppeling bevestigen en zullen hier de gegevens vanuit Search Console verschijnen. Hieronder vind je 6 makkelijke stappen die je kunt volgen en jou hierbij kunnen helpen.

Stap 1: Inloggen Search Console

Log met jouw account in op Search Console en kies links bovenin de juiste Property.

Search console inloggen

Stap 2: Kiezen van partnerschappen

Ga vervolgens links onderin naar Instellingen en kies voor Partnerschappen ‘een service koppelen aan deze property’.

Search Console Kiezen van partnerschappen

Stap 3: Koppeling toevoegen

Je krijgt hier de mogelijkheid om te kiezen voor een Koppeling. ‘Een Google Analytics-property aan deze property koppelen’.

Search console koppeling toevoegen

Stap 4: Property koppelen aan Google Analytics

Wanneer je kiest om een koppeling te maken, komt er een lijst tevoorschijn waar jij kunt kiezen welke property je wilt gaan toevoegen aan Google Analytics. Klik een Property aan en kies voor Doorgaan.

Search Console property koppelen aan Google analytics

Stap 5: Gegevensstream selecteren

Nu de property is geselecteerd, moeten we alleen nog een keuze maken voor de juiste gegevensstream. In dit geval is de keuze snel gemaakt, maar het kan voorkomen dat er meer keuzes zijn. Kies voor de meest recente en volledige Gegevensstream om de juiste analytics te koppelen. Wanneer je deze hebt geselecteerd, klik je op Doorgaan.

Search Console gegevensstream selecteren

Stap 6: Bevestigen

Om er zeker van te zijn dat jij de juiste Property, Gegevensstream en Koppeling hebt gekozen is het belangrijk om de koppeling te bevestigen. Dit doe je door de gegevens even door te lezen en wanneer dit klopt, klik je op Koppeling. De Google Analytics-koppeling wordt nu gemaakt. Je ziet nu dat Google Analytics bij de ‘gekoppelde services’ verschijnt.

Search Console Koppeling bevestigen

Deel 2: Search Console activeren in Google Analytics

Yes, we hebben Google Analytics gekoppeld in Search Console. We zijn nu bijna klaar. Alleen nog een kwestie van even activeren in Google Analytics. Om ook de laatste stappen vloeiend te laten verlopen is hier het tweede deel met 4 makkelijke stappen voor het voltooien van de koppeling.

Stap 1: Inloggen Google Analytics

Log met jouw account in op Google Analytics en kies links bovenin het juiste Analytics-account en de juiste Property.

Search Console Inloggen Google Analytics

Stap 2: Search Console-koppelingen

Wanneer jij je in de juiste property bevind, ga je links onderin naar Instellingen. Hier zie je twee kolommen. In de tweede kolom scrol je helemaal naar onder en klik je op Search Console-koppelingen.

Search Console koppelingen

Stap 3: Activeren Search Console

Als het goed is, zie je hier de naam van de Search Console-property die jij zojuist hebt gekoppeld aan Google Analytics. Dit betekent dat Search Console is geactiveerd in Google Analytics. Zo simpel is het.

Search Console activeren

Stap 4: Controleren van rapporten

Om er nu zeker van te zijn dat er gegevens zichtbaar zijn bij de rapporten van Google Analytics, zou je dit kunnen controleren. Je gaat hiervoor aan de linkerkant naar Rapporten. Hier moet nu ook het kopje ‘Search Console’ tussen staan.

Controleren van rapporten
Collecties analytics

Tot slot

Is het gelukt? Super! Er zijn nog veel meer mogelijkheden binnen Google Analytics. Wil je meer weten over het koppelen van verschillende platformen of weten wat er allemaal te vinden is binnen Google Analytics? Wij helpen je graag! Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op

Terug naar het overzicht
INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.