Terug naar het overzicht

How to: betaalgegevens toevoegen aan Google Ads

Snel vindbaar worden door potentiële klanten met het adverteren via Google Ads. Bij het adverteren via Google Ads bepaal je zelf wat jouw maximale bod is. Je betaalt alleen wanneer er op jouw advertentie geklikt wordt. Voorkom dat je advertenties niet meer worden weergegeven door een onjuiste instelling. Maar hoe stel je op de juiste wijze jouw betalingsgegevens in? Wij hebben een handleiding gemaakt die stap voor stap verteld hoe je de betaalgegevens toevoegt aan Google Ads.

Betaalgegevens toevoegen aan Google Ads

Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij een handleiding uitgeschreven. Aan de hand van deze stappen kan jij zelf je betaalgegevens toevoegen aan Google Ads.

  1. Inloggen; Open Google Ads en log hier in met het Google-account waarmee je toegang hebt tot het Google Ads account.
  2. Betalingsoverzicht; Boven in de menubalk vind je aan de rechterkant een gereedschapsicoon met ‘Tools en instellingen’. Klik hierop en ga vervolgens naar ‘overzicht’ onder het kopje ‘Facturering’.
  3. Betaalmethoden; Waarschijnlijk heb je hier nog geen betaalmethode toegevoegd. Je komt dan terecht in de ‘betalingsconfiguratie’. Vul hier jouw gegevens in en kies onderaan voor de betaalmethode die jij wilt gaan gebruiken. Kom je niet op de juiste pagina terecht? Aan de linkerkant in het menu kan je dan kiezen voor ‘betaalmethoden’.
  4. Betaalmethoden toevoegen; Vervolgens klik je hier op de knop ‘betaalmethode toevoegen’.
  5. Betaalmethoden kiezen; Je hebt keuze uit verschillende betaalmethoden. Kies uit een creditcard, betaalpas, PayPal of een bankrekening. Vul hier de overige gegevens in. Hoe je deze precies kunt toevoegen lees je in de volgende alinea.
  6. Verificatie; Om de betaalmethode te verifiëren ga je naar het scherm ‘betaalmethoden’ (zie stap 2 en 3) Hier zie je nu de gekozen betaalmethoden. Je hebt nu de mogelijkheid om deze te verifiëren. Klik hiervoor op de knop ‘verifiëren’ en vul vervolgens het bedrag in die overeenkomt met de storting van Google (let op, het kan een aantal dagen duren voordat Google het bedrag heeft gestort op je rekening). Nu is de betaalmethode geverifieerd.

Creditcard of betaalpas toevoegen

Kies je voor Creditcard of betaalpas toevoegen aan Google Ads, dan is het van belang dat je de benodigde gegevens bij de hand hebt zoals; je kaartnummer, de vervaldatum, CVC-code (Card Verification Code) en naam van de kaarthouder. Vul vervolgens deze gegevens in en klik op opslaan. Als alle gegevens correct zijn ingevuld, kom je weer op het scherm met de betaalmethoden terecht. Om deze betaalmethode vervolgens te gebruiken, selecteer je deze als primaire methode. Hierna zal er mogelijk om een verificatie gevraagd worden. Kijk hiervoor bij stap 6 van betalingsgegevens toevoegen aan Google Ads.

PayPal toevoegen

Kies je voor PayPal toevoegen aan Google Ads, dan zal je na het klikken op de knop ‘opslaan’ automatisch doorgestuurd worden naar PayPal. Log in en geef vervolgens toestemming dat Google jouw PayPal zal gaan gebruiken als betalingsmethode. Hiermee is de betalingsmethode meteen geverifieerd.

Bankrekening toevoegen

Kies je voor een Bankrekening toevoegen aan Google Ads, dan is het van belang dat je de benodigde gegevens bij de hand hebt zoals; de tenaamstelling, IBAN-nummer en SWIFT adres (ook wel BIC (Bank Identifier Code) genoemd). Vul vervolgens deze gegevens in en klik op opslaan. Om jouw bankrekening te verifiëren wordt er door Google binnen een aantal dagen een klein bedrag afgeschreven op het doorgegeven bankrekeningnummer. Dit bedrag zal lager dan €0,25 zijn. Kijk voor het vervolg van de verificatie bij stap 6 van betalingsgegevens toevoegen aan Google Ads.

Tot slot

Gelukt? Fijn! Je hebt zelf je betalingsgegevens toegevoegd aan Google Ads en kunt deze gebruiken als primaire betaalmethode. Heb je vragen over jouw betalingsgegevens toevoegen in Google Ads? Of kun jij wel wat hulp gebruiken? Wij helpen je graag! Ook voor overige vragen of interesse in het adverteren via Google Ads ben je bij ons aan het juiste adres. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Terug naar het overzicht
INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.