Terug naar het overzicht

Google Mijn Bedrijf aanmaken in 12 simpele stappen

Google Mijn Bedrijf aanmaken in 12 simpele stappen

Google Mijn Bedrijf is de ideale manier om jouw klanten te voorzien van praktische informatie over je bedrijf. Het aanmaken van een bedrijfsprofiel in Google Mijn Bedrijf heeft vele voordelen, niet alleen voor jouw (potentiële) klanten, maar ook voor jezelf. Als klanten jouw bedrijf opzoeken kunnen ze in één oogopslag alle praktische informatie zien. Dit zorgt voor een verbeterde online zichtbaarheid en dat je toegankelijk bent voor klanten. Bijkomende voordelen van een bedrijfsprofiel zijn dat de eigenaar van het profiel meer informatie krijgt over onder andere meta data en reviews van klanten. Het aanmaken van een bedrijfsprofiel in Google Mijn Bedrijf is heel eenvoudig en zullen we stapsgewijs uitleggen in deze blog.

Google Mijn Bedrijf aanmaken

Stap 1: Inloggen in Google

Zoek in Google naar ‘Google Mijn Bedrijf aanmaken’. Klik op de eerste link die je ziet en log hier vervolgens in met je eigen Gmail.GMB stap1

Stap 2: Bedrijf aanmaken

Als het goed is ben je nieuw in Google Mijn Bedrijf dus moet je nog een bedrijf aanmaken. In Dit geval hebben wij het ‘test GMB’ genoemd. (‘test Google Mijn Bedrijf’).

GMB stap2

Stap 3: Bedrijfstype kiezen

Vervolgens kies je het bedrijfstype. Hierbij kun je uit drie opties kiezen:

GMB stap3

Stap 4: Bedrijfscategorie opgeven

Door het kiezen van de juiste bedrijfscategorie help je klanten om beter bedrijven in verschillende branches te vinden. Het is belangrijk om hier een categorie te kiezen waarin jij het belangrijk vindt om goed zichtbaar te zijn. In ons geval kiezen wij dus voor de categorie ‘internetmarketing’. Je mag hier meerdere categorieën instellen en wij adviseren om dat ook te doen en je meest relevante categorie als primair op te geven.

GMB stap4

Stap 5: Gebieden/regio’s opgeven

Door bij stap 5 de gebieden op te geven waarin je actief bent, is het voor klanten helder of zij binnen de regio’s vallen waarin je werkt. Dit kan je later nog aanpassen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als jouw bedrijf groter wordt en dus gaat uitbreiden in een andere regio.

GMB stap5

Stap 6: Contactgegevens invullen

Voeg hier je telefoonnummer toe en je website. Het opgeven van je website is optioneel.

GMB stap6

Stap 7: Adresgegevens invullen

Hier moet je je adres, postcode en plaats opgeven. Doe dit zorgvuldig want dit is belangrijk om je account te verifiëren.

GMB stap7

Stap 8: Openingstijden toevoegen

Voeg in stap 8 je openingstijden toe. Deze stap is optioneel, maar wij adviseren om het wel te doen zodat je profiel zo compleet mogelijk is. Je kunt er ook voor kiezen om twee verschillende dagdelen toe te voegen, zodat het duidelijk is dat je in de pauze niet beschikbaar of gesloten bent.

GMB stap8

Stap 9: Services toevoegen

Het toevoegen van services is een belangrijke stap. Het is hierbij belangrijk dat je probeert dit zo compleet mogelijk te doen. Zo kunnen jouw klanten precies zien welke services (producten) jij aanbiedt. Je kunt kiezen uit meerdere services, je kunt ook zelf services toevoegen als je bijvoorbeeld niets kunt vinden dat past bij een product/dienst die jij aanbiedt. Tot slot kun je nog een omschrijving toevoegen om nog duidelijker toe te lichten wat je exact aanbiedt per opgegeven service.

GMB stap9

Stap 10: Voeg een beschrijving toe

Met het toevoegen van een beschrijving geef je klanten nog meer informatie over wat je doet. Probeer net zoals het toevoegen van je categorieën en services zo compleet mogelijk te zijn. Het toevoegen van een beschrijving is het eerste stuk tekst, dat de klant van je ziet. Let dus op je manier van schrijven zoals bijvoorbeeld het gebruik van je of u. Het is namelijk belangrijk om de juiste eerste indruk te maken.

GMB stap10

Stap 11: Foto’s uploaden

Door foto’s te uploaden geef je klanten een kijkje in je bedrijf. Het uploaden van foto’s en het toevoegen van een beschrijving zijn hele belangrijke stappen omdat je hierbij echt goed kunt laten zien wie je bent en wat je doet.

GMB stap11

Stap 12: Account verifiëren

De laatste stap is het verifiëren van je account. Als je dit hebt gedaan is jouw bedrijfsprofiel in Google Mijn Bedrijf helemaal af

Tot slot

Als het goed is dan heb je nu toegang tot je bedrijfsprofiel in Google Mijn Bedrijf. Dat ziet er als volgt uit:

GMB eindresultaat

Er zijn verder een hele hoop mogelijkheden met een bedrijfsprofiel en het is belangrijk dat je alle functies zo optimaal mogelijk benut. Wil je meer weten over het optimaliseren van je bedrijfsprofiel? Lees dan onze blog over het optimaliseren van Google Mijn Bedrijf. Heb je verder nog vragen? Wij helpen je graag!

Neem contact op

Terug naar het overzicht
INOMA

Zien we jou snel?

Onze aanpak is eigenwijs, met een proactieve houding en bewezen resultaten als fundament. We duiken diep in jouw markt, combineren kennis met kunde en bieden op maat gemaakte oplossingen voor jouw specifieke marketingvraagstuk. Daarbij willen we niet alleen jouw doelen behalen maar deze overtreffen. Kies je voor INOMA, dan kies je voor groei!

Maak een afspraak

INOMA - parkeren

Marketingadvies

Kennisbank

Ben je op zoek naar de uitleg over een marketinggerelateerde term? Maak hieronder een keuze.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.